A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Vicus, lassan már lehet, tényleg átváltozom, már sárgulok is. Egyébként, kezdek másfajta kínait is megkedvelni. Most ezzel is úgy vagyok, mint anno a hamburgerrel.
Spagetti lesz az ebéd. : )
Nagyon éhes lettem, h végigolvastalak Benneteket, elővettem egy csomag kekszet ezt orvosolni. Az ebédem meg rakott krumpli lesz. Ja és azt a nevet adom nektek, hogy Grillkirálynők!
A jó benne hogy ízlés szerint variálható, Ha nincs gépsonka, jó bele a kolbász is, vagy párizsi, vagy bármi. Sőt, hús nélkül sem rossz, akkor sok hagyma, paradicsomkarika, pár szelet paprika mehet bele, meg füstölt sajt. Korog a gyomrom! :-) Átmásolom az egytálételekhez.
Burek (ahogy én csinálom):
1 csomag fagyasztott leveles tésztát három részre vágok, kinyújtom őket kicsivel kisebbre mint a tepsi, amiben sütni szándékozom. Az első réteget leteszem a tepsire, megkenem tejföllel és gépsonkát teszek rá (minimum 20 dkg legalább 2 szelet egymásra). Jöhet a következő réteg tészta, ezt is megkenem tejföllel, kicsit megsózom és jó sok sajtot teszek rá (ezt szeletelni szoktam, kevésbé macerás mint reszelni, és úgyis elolvad). Erre jon a következő réteg tészta, amit szintén megkenek tejföllel, de ezúttal vékonyabban, és meghintem reszelt sajttal, de csak olyan ritkásan. Ízlés szerint mehet bele még póréhagyma, és pirosarany is. Utóbbit pár cseppet a tetejére is szoktam tenni, mert megsülve igen finom.
Nem is tudom milyen eredetű étel. Egyszer egy ismerős Szerbiából hozott, jól kilestem mi van benne mert nagyon finom, azóta szoktam időnként csinálni. Levelestészta sütve, tejföllel, sonkával, sajttal, vagy ízlés szerint bármivel töltve.