A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Gyerekkoromban ettem finom egrest, de az már rég volt. Lehet csak az idő édesíti meg. Nem vagyok oda a gyümölcslevesekért... Ma szerintem csak hazafelé beugrok egy gyrosért.
A büszke másnéven, pöszméte, vagy egres. Felteszed főni, behabarod tejjel, só, meg cukor, ennyi. Mondjuk túl kevés cukrot tettem bele, kissé savanyúra sikeredett.
Ma töltött káposztát esek és almás lepényt, persze azt nem én sütöttem.
Nem, nem minden nap, csülkös babgulyásra nem muszáj meghívnod, abból csak a levet enném meg és a zöldségeket, max egy kis sovány husit.
Ma ismét kínai.
Végül is leírtad igen, hogy mi lesz az ebéded, de azt nem írtad, hogy "Signetta, ha van kedved gyere, meghívlak ebédre!". Ezt a spagettit is szívesen megettem volna, csak jelzem.
Ma a változatosság kedvéért kínai lesz.
Rá bizony! De mi az, hogy nem szóltam? Itt szóltam!!! Sajtot kihagytam, volt elég karfiol. Ma meg valami spagetti lesz sajtmártással, benne kis újhagymával, paprikacsíkokkal, szalonna és gépsonkakockákkal. Sajtot teszek a tetejébe és megsütöm. Csak érjek haza!
Rávetted magad Vicus? Ha igen, nekem miért nem szóltál?
Ma ha nem kapok borsót, amiből pörit csinálhatok a nokedli9hez, kénytelen leszek megenni a karfiol pörit ma is.
Pénteken megvolt a tejbegríz, sok-sok kakaóval. Mindig azt mondtam, a tejbegríz csak nasi, de rá kellett jönnöm, nem. Úgy jól laktam vele, hogy csak másnap délben ettem.
Ma a szokásos hétfői kajám lesz. : )