Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Mit egyek reggelire?


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (519 db)


05. 31. 08:27
Signetta

Inkább készíts róla fotót legközelebb. : ))

05. 27. 15:53
vicusmamesz

Nem baj drágám, próbálkozz, nagyot nem hibázhatsz vele! :D

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 27. 10:57
Signetta

No, padlizsánkrém recept, ala Signetta módra : ):
3-4 padlizsán, - 1 dl olaj, - 1 nagy fej hagyma (én általában lila hagymát szoktam), - só, -bors, - kv.-s kanál citromlé, - kb. 6 evő kanál majonéz.
A padlizsánokat megsütöd a sütőben, míg a bele puha lesz, a héja pedig barna. Kikaparod a belsejét bele a turmixba és a hozzávalókkal összekevered, majd mikor ez kész, apróra vágott lila hagymával összekevered az egészet. Ennyi. : ) Én általában egy kisebb adagot készítek csak el, a többi padlizsán belsejét beteszem a fagyasztóba, és mikor enni akarok, megint bekeverek egy adagot.

05. 27. 10:50
Signetta

Na, ezt most én el se bírom képzelni, hogy csinálhatod Vicus. : )

05. 26. 11:51
vicusmamesz

Nem. Sajt ráolvad, összetartja az egészet :) Ilyenkor nem reszelem a sajtot, hanem szeletelem.

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 26. 08:10
kokuszpok2

Ma beálltam a pitósok sorába, mivel piritóst ettem.:)

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

05. 25. 10:45
Signetta

Nem esik le róla a hagyma, sajt, szalonna, ha nem vágod be? :o

05. 21. 14:29
vicusmamesz

De szoktam, csak nem mikrózom, hanem grillsütőbe teszem. Egyik módszer szerint ahogy mondod, simán sajttal, a másik szerint pedig nem vagdalom be, hanem hagymakarikákat teszek rá, tetejére sok sajtot, meg pár kokca szalonnát.

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 21. 09:49
Signetta

Megettem a kissé már túlérett banánt és körtét. : ))
Vicus, nem szoktál olyat csinálni, hogy a virslit, nem végétől végéig, és nem átvágod teljesen, de kicsit bevágod hosszába, tömködsz bele sajtot, és úgy mikrózod meg? : ) Én nagyon sokat csináltam anno füstliből, csak most a bécsi virsli a menő, az meg ilyenhez túl vékonyka. :D

05. 21. 09:31
kokuszpok2

a ham and eggs jól néz ki nagyon:) reggelire vajas kenyér sonka sajt és paprika. Rég ettem már ennyit.

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

05. 20. 15:32
vicusmamesz

Én amolyan hamis hotdogot reggeliztem. Vettem friss kiflit reggel, vittem magammal kis tubus musztárt, meg 2 virslit. Mirkóban megfő pillanatok alatt, mire a kolegák beártek már túl is voltam rajta :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 20. 10:28
Signetta

Veszek már én is pármait, rég ettem. : ) Ma nem reggeliztem semmit, koplalok a kínaira. :D

05. 18. 09:38
vicusmamesz

Múlt héten le volt árazva a pármai sonka a madaras teszkóban, ma azt reggeliztem friss zsemlével, zsenge retekkel, sajttal.

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 18. 09:28
Signetta

Magos pirítós kenyér padlizsánkrémmel és most penész nélkül. :D:D

05. 17. 08:22
Signetta

Köszi Vicus! : ) Jahm, értem, legalább tisztultál! :D
Jaj, végül is szombaton volt rántott sajt, de elég későn készült el, és mivel egész nap nem ettem, addigra már olyan éhes voltam, hogy habzsoltam, jól meg is ülte a gyomrom, 2 napig szenvedtem. :/ Még ma se érzem magam valami remekül, még jó, hogy gyümölcs napom van, regenerálom kicsit a gyomrom. : )