A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
No, padlizsánkrém recept, ala Signetta módra : ):
3-4 padlizsán, - 1 dl olaj, - 1 nagy fej hagyma (én általában lila hagymát szoktam), - só, -bors, - kv.-s kanál citromlé, - kb. 6 evő kanál majonéz.
A padlizsánokat megsütöd a sütőben, míg a bele puha lesz, a héja pedig barna. Kikaparod a belsejét bele a turmixba és a hozzávalókkal összekevered, majd mikor ez kész, apróra vágott lila hagymával összekevered az egészet. Ennyi. : ) Én általában egy kisebb adagot készítek csak el, a többi padlizsán belsejét beteszem a fagyasztóba, és mikor enni akarok, megint bekeverek egy adagot.
De szoktam, csak nem mikrózom, hanem grillsütőbe teszem. Egyik módszer szerint ahogy mondod, simán sajttal, a másik szerint pedig nem vagdalom be, hanem hagymakarikákat teszek rá, tetejére sok sajtot, meg pár kokca szalonnát.
Megettem a kissé már túlérett banánt és körtét. : ))
Vicus, nem szoktál olyat csinálni, hogy a virslit, nem végétől végéig, és nem átvágod teljesen, de kicsit bevágod hosszába, tömködsz bele sajtot, és úgy mikrózod meg? : ) Én nagyon sokat csináltam anno füstliből, csak most a bécsi virsli a menő, az meg ilyenhez túl vékonyka.
Én amolyan hamis hotdogot reggeliztem. Vettem friss kiflit reggel, vittem magammal kis tubus musztárt, meg 2 virslit. Mirkóban megfő pillanatok alatt, mire a kolegák beártek már túl is voltam rajta
Köszi Vicus! : ) Jahm, értem, legalább tisztultál!
Jaj, végül is szombaton volt rántott sajt, de elég későn készült el, és mivel egész nap nem ettem, addigra már olyan éhes voltam, hogy habzsoltam, jól meg is ülte a gyomrom, 2 napig szenvedtem. :/ Még ma se érzem magam valami remekül, még jó, hogy gyümölcs napom van, regenerálom kicsit a gyomrom. : )