A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Na, a köménymag nálam mindig kimarad, hiába kell valamibe.
Gyümölcs a mai menüm, viszont szombat, vasárnap teleettem magam anyukám sóletjével, ami isteni finom volt. Szóval, ma van mit böjtölnöm.
Vicus, Te mi recepteket nem tudsz! Olyan jó még olvasni is őket, hiába nem vagyok húsos. : )
Még ma nem tudom, mit eszek ebédre, lehet, elleszek a körözöttel, de hétvégére anyukám csinál sóletet, már most csöpögök érte.
Megvan az esti, mert nap közben csak csipegettem, és mint látszik még munkában vagyok... Tarja hirtelen kisütve, tejmártásba forgatva, sajttal meghintve, sütőben készregyártva. Rizzsel, paradicsomsalátával. Csak érnék már haza!
Nem szereted a halat (se)? Azt tudom, direkt volt idézőjelben, de még most se értem, miért? A panír más volt rajta? Ettem már dinsztelt káposztát, csak csinálni nem csináltam még.
Tegnap rendeltünk rántott sajtot... annyit hoztak, nem bírtam megenni és finom is volt.
Ma parizert sütök sajttal, ha éhes leszek, ugyan is, most reggeliztem és szerintem a tegnapi estebédemet se emésztettem még meg rendesen.
Nem kérek halat! Nem volt véletlen az idézőjel a husinál te jány! Káposzta dinsztelve nagyon jó! De én nem szoktam főzőcskézni előtte, nem is tudom hogy melyik ivdéken csinálják úgy. Én csak kicsit lesózom, és olajon párolom. Saját levében fog megfőni. Némi fűszert érdemes tenni hozzá, meg a végefelé cukrot. Próbáld ki!
"Gusztustalan" rántott hús? Mibe panírozod már be?
Sorolok könnyűt, krumplifőzelék, borsófőzelék, káposztafőzelék, grillcsirke salival. : ) Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ez a dinsztelt krumpli nekem is új megnevezést, mert az ilyen krumplikészítést mi se így hívjuk. Mindig tanulunk valami újat. : )) De dinsztelni nem is így kell, nem? Mondjuk, ebben totál nem vagyok járatos, káposztát még nem dinszteltem.
Ma ilyen "gusztustalan" rántotthús lesz, holnap meg valami könnyűt kellene, de még nem találtam ki. Várom az ötleteket! A főtt megpirított krumplit én is szeretem, de még nem jutott eszembe dinszteltnek hívni!