Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Napi ajánlat


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (621 db)


10. 01. 09:05
Signetta

Tegnapi túrós tészta.

09. 30. 08:26
Signetta

Túrós tészta lesz ma az ebéd, már rég ettem.

09. 28. 08:54
Signetta

Kokipoki, tudsz élni! :D
Hát... lövésem nincs még ebédre mi lesz.

09. 27. 10:54
kokuszpok2

sült kacsacomb párolt káposztával és dinsztelt krumplival.
Ragdoll nagyon köszi a recepteket.:)

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

09. 27. 10:19
Signetta

Gyümölcs.

09. 24. 08:52
Signetta

Rántott cukkini lesz az ebéd, magába. :D

09. 22. 08:59
Signetta

És még mindig a szombati spagettit eszem, még jó, hogy szeretem, de ma már elfogy. :D

09. 21. 07:26
Signetta

Jaj, tojásleves...
Ma megeszem a szombatról maradt spagettit. : )

09. 17. 12:36
vicusmamesz

Mai menü: tojásleves, diós guba. (mint a mákos, csak diót teszek bele) :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

09. 16. 15:08
vicusmamesz

Egybefasírt főtt tojás töltelékkel, krumplipüré. Ezt tervezem mára.

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

09. 16. 15:07
vicusmamesz

Signetta, az biztos! :) Majd egyszer megírom a címét is, de csak most nyitottak, mondta a tulaj, hogy nincs kész a weboldaluk.

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

09. 16. 13:33
ragdoll

Kokuszpoknak 2 garnélarákos recept:

Fokhagymás garnélarák
Hozzávalók 4 személyre:
25-30 db fagyasztott, elõfõzött garnélarákfarok
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. vaj / olaj
1 csapott ek. majoránna
1 db citrom, só
2 ek vajat / olajat felolvasztunk/hevítünk egy serpenyõben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Megsózzuk, lefedjük fedõvel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfõtt, levesszük a fedõt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. vajat, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.
Pirítóssal kínáljuk.

Majonézes garnélarák
Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségben garnélarák
- hozzá illő mennyiségben majonéz

Elkészítés:
A garnélarákot, ha fagyasztva vásároltuk, kint hagyjuk amíg kiolvad vagy mikrohullámú sütőben kiolvasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tisztítva árulják, tehát nincs rajtuk a "páncél", olyanok mint valami nagyobb, rózsaszín, vastagabb hernyók. Azért nem árt odafigyelni és megtisztítani őket a hátuk közepén lévő fekete csíktól, amit nem mindig sikeresen távolítanak el és ami megkeserítheti az ételt. Mindkét esetben - fagyasztott és nem fagyasztott - megfőzzük őket. 15 perc főzés elég a páncél nélkülieknek, a másiknak lehet 5 perccel több. Ha nem volt tisztítva a rák, akkor főzés után el kell távolítani a páncélját és a fekete csíkot a közepükről. Ez az első két rákocska után már könnyen fog menni, nem nehéz művelet. Előbb egy picit ki kell hűteni őket, mert amíg forrók, nem lehet velük kézzel dolgozni. A kihűlt, megtisztított rákokat összekeverjük bőséges majonézes mártással. Zöld salátalevelekre halmozva, vagy magas szárú, nagyobb poharakban tálaljuk.
Bagett, pirítós illik hozzá.

09. 16. 08:23
kokuszpok2

sárgaborsó főzelék fasírttal

szerintem Signetta egyél tőtikét:)

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

09. 16. 08:21
Signetta

Ma se tudom, mit ebédelek. :D

09. 15. 09:06
Signetta

Ezek szerint máskor is meglátogatod az éttermet? : )
Még lövésem sincs, mit eszek ma.