A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
No, akkor levestöltike, de szerintem tuti, ismered.
6 db tojás, 4-6 szelet kenyér, hagyma, zöldségzöldje, só ízlés szerint, vagy ételízesítő, meg, ha szeretitek a csirkemájat.
A hagymát megpirítod, félrehúzod hűlni, a kenyeret vízbe beáztatod, kicsavarod és egy tálba teszed. A kihűlt hagymát beleteszed. Beleütöd a 6 tojást, petr. zöldet apróra vágva beleteszed, ha májat is teszel bele, apróra összedzsamázod : ) és beleteszed. Összekevered ezeket, formálsz belőle rudakat, folpacba, vagy zacskóba beleteszed, levesbe (leveskockás vízbe) főzöd kb. 15-20 percig. Aztán kiveszed zacsiból, folpacból, még így is főzöd 10 percig. De ha már leveszed a zacsit róla kettévághatod és megnézheted, megfőtt-e már, ha igen, nem kell tovább főzni.
Most ez így, hogy levestöltelék, nem tudok vele mit kezdeni... Én húslevesbe mindig cérnametéltet teszek, mert azzal szeretem. Illetve marhahúslevesbe daragaluskát.
Élvezettel iszom hozzá az ásványvizet. Amit húslevesbe szoktak csinálni, vasárnaponként töltelék. Csak mivel én nem vagyok egy nagy leveses, így anyukám szokott az egy szem kedvenc lányának csinálni leveskockában sok-sok töltikét. Ha nem ismered, esetleg leírom a receptjét, bár kétlem, hogy pont Te ne hallottál volna még róla.
Ma megettem egy körtét. Az a szép benne, hogy a fámon lévőt meg se kóstoltam.