A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Igazad van Vicus, én is gondoltam erre, csak már ide tettem, de átmásolom, mi az nekem.
Ma gyümölcs, de megvettem ehhez a tortellinis recepthez mindent, holnap próba lesz.
Jóó kis recept! De szívem, betehetted volna valamelyik kifejezetten receptes topicba is Ma nálam pulykanyak level lesz, másodiknak meg spagetti carbonara.
na tortellínit se ettem még...
ma sárgaborsó főzelék virslivel a menü.
olvastam itt valamelyikőtöktől a tejfeles krumplilevest, 1000 ezer éve nem ettem, jövőhéten sort kerítek rá.
Találtam egy jó receptet, ha megveszek hozzá mindent, kipróbálom. : )
Sajtos-sonkás tortellini
Ez egy igazán hiper gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. És ami szerintem a legszuperebb benne,hogy nem kell hozzá semi extra egy teljesen átlagos ejjel-nappaliban is megtalálhatóak a hozzávalók. Sőt megkockáztatom azt is, hogy a legtöbb hozzávaló általában megtalálható a hűtőszekrényben is. A tortellinit készen veszem hozzá 250 g-os kiszerelésben,van olyan ami hússal van töltve van ami sajttal. Ide mindkét fajta megfelel. Persze készíthetünk mi magunk is tortellinit és akkor azt csomagolunk bele amit szeretnénk, csak az már nem a könnyen gyorsat kategória. Én általában mindig tartok a otthon 2-3 csomag tortellinit és így ha nagyon gyorsan kell összedobnom valamit mindig van mihez nyúlni.
Hozzávalók(2 személy részére):
1 csomag 250 g-os tortellini
2 dl tejföl
125 g tejszínes vagy sonkás sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál szárított vagy friss bazsalikom
3-4 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
10 dkg sonka
1-2 darab paradicsom vagy 6-8 db koktél paradicsom
só,olaj
Elkészítés:
1.A tortellinit enyhén sós vizben a csomagoláson levő utastás szerint kifőzzük.
Közben a fokhagymát megpucoljuk és összezuzzuk, a sonkát fél cm szélesen felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk vagy a koktél paradicsomokat elnegyedeljük.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megpíritjuk a sonkacsíkokat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, fél percig még kavargatjuk majd levesszük a tűzről az edényt.
A krémsajtot összekeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a sonkához, tekerünk rá egy kis frissen örölt borsot és ha szükséges megsozzuk.
A kifőtt tortellinit leszürjük és belekeverjük a sonkás-sajtos szószba.
Tálaláskor megszorjuk a paradicsomkockákkal.
Sokkal jobb fasírttal a házihambi, egyetértek!
Még a tegnapi borsófőzelék lesz sült virslivel. Sütöttem hozzá krokettet is, finom volt vele, lehet, ma is sütök hozzá. : ))