Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
Signetta, biztos van egy csomó, csak jutna a buta fejembe Mindig le fogom írni, ha valahogy előkerül
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama
fairy írása:
"Tudjátok, én a krumplis tésztát is kissé egyedi módon készítem.Mi így szeretjük:
Három közepes fej apróra vágott vöröshagymát tetszés szerinti mennyiségű olajon enyhén megpirítok. Sóval, pirospaprikával, kevés borssal ízesítem. Hozzáadok egy kilogramm teljesen kis kockákra (kb 2x2 cm) vágott főzőburgonyát. Egy kanál ételízesítőt is szórok rá. Az egészet átforgatom, majd felöntöm vízzel és meg-megkevergetve puhára főzöm. Akkor jó, ha a krumpli villával könnyen szétnyomható, és a leve jól besűrűsödött. Fél kiló fodros nagykockát bő sós vízben, pár csepp olajjal (hogy ne tapadjon) "középkeményre" főzök. Leszűrve, még melegen alaposan összekeverem a krumplival. Vigyázat, a krumplit nem kell összetörni előtte! Ha a tészta nem túl puha, a krumpli pedig jól megfőtt, csodásan összeáll, és nagyon finom lesz. Lehet tálalni.
További tippem, azoknak akik szeretik a változatosságot: Mielőtt a burgonyát a hagymához adjuk, belepiríthatunk felkockázott baconszalonnát is. A maradék krumplis tészta pedig hűtőben tárolva, még más- vagy harmadnap is felhasználható ízletes egytálételként, a következőképpen: Kiolajozott nyeles teflonedényben, adagonként a tészta mindkét oldalát lepirítjuk, míg ropogós nem lesz. Vagy tepsiben, csíkokra vágott baconnel lerakva is megsüthetjük. A tepsi (vagy jénai) alját szalonnával kirakjuk, rászedjük a krumplis tésztát, majd újabb réteg szalonnával beborítjuk, és sütőben a szalonna pirulásáig sütjük. A tetejére szalonna helyett reszelt sajtot is szórhatunk, csak vigyázzunk, meg ne égjen.
Jó étvágyat hozzá!"
Kifogom tuti, köszi. : ))) Írjad légyszi, ha van még ilyen fincsi recept a repertoárodban. : ))
Örülök, ha tetszik! Próbáld ki, nagyon finom, és a sütési időn kívül 15-20 perc alatt elkészül.
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama
Hiába csak Kokipokinak szól, én is elolvastam! Olyan jó recepteket ismersz! : ) Nem vagyok oda a tojásért, főleg a főttért, de ez is olyan recept, amitől már az olvasására összefut a nyál a számba, és még éhes se vagyok!
Töltött tojás (kokuszpok kérésére)
hozzávalók:
5 tojás
1 nagy doboz tejföl
3 zsemle
kenőmájas vagy májkrémkonzerv
só, bors, kevés mustár, ízlés szerint pirosarany
A tojásokat megfőzöm keményre, félbevágom őket, sárgájukat kiveszem. A zsemléket kis darabokra vágom, hozzájuk adom a tejfölt, a tojások sárgáját, kenőmájast csak úgy érzésre, sózom, borsozom, és mustárt adok hozzá. (fontos, hogy az étel ízét a tejföl és a mustár aránya határozza meg, mennyiséget nem tudok írni, kóstolgatni kell mikor jó) Rúdmixerrel összetöröm, keverem az egész masszát. A fél tojásokat megtöltöm a masszával, a maradékot kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba simítom. Erre ráteszem a már megtöltött tojásokat, mindegyikre még egy kis tejfölt teszek (csapott kávéskanálnyi elég), és nyomok rájuk 1-1 csepp pisrosaranyat. Én csípőset szoktam, de ez akár el is maradhat. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojások tetején a tejföl meg nem sül (nem kell barnulnia, mert mire megbarnul, a töltelék alja meg is éghet). Rizzsel tálalom.
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama
Köszi Vicus, hogy felfrissítetted az emlékezetem! : ) Annyi jó receptet írtál anno a fórumon, erre így már, ismételt olvasás után, emlékszem.
Hogy Signetta emlékeit felfrissítsem, leírok egy finom egytálételt, amit tudomásom szerint főleg mediterrán vidékeken csinálnak. Nem tudom van-e neve.
Szóval. Krumplit karikákra vágva egy kiolajozott tepsibe teszem, halmozok rá nagy hagymakarikákat (lehet póréhagyma is, vagy újhagyma), szeletelt paradicsomot, koktélparadicsomot egyben, nagy csíkokra vágott paprikát, és húsgombócokat, 40-50 percig fólia alatt sütöm, utána anélkül pirítom.
Húsgombócok érdekessége, hogy a fűszerezést úgy kezdjük mint ha fasírtot csinálnánk, csak nincs benne zsemle, viszont teszünk bele reszelt sajtot, és sűrített paradicsomot.
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama