A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Signetta, biztos finom úgy is, csak elveszti azt a jellegét, amit én szeretek a kolbászosnál. Pirosarany, gulyáskrém mindegy, kicsit más, de finom mindkettő
Vicus, ilyen tejfölös hamát én is szoktam enni, csak a sajtot kihagyom, vagy is ezután már nem fogom, és csípős pirosaranyat teszek rá. Istenkirály kaja.
Erről a kolbászos, tejfölös melegszendoról már hallottam én is, csak még ki nem próbáltam. : ) De én a tejfölbe tennék sajtot is. : )
Jutott eszembe a leggyorsabb melegszendvics is. Kenyér, tejföl, füstölt kolbászkarikák. Mehet a sütőbe, mikor a kolbászok már kezdenek ropogósak lenni, a zsír meg már végigfolyt a tejfölön, akkor van kész!
Egyik leggyorsabb szendvics. Ne kövezzetek meg, rosszul fog hangzani, de én szeretem. Finom friss kenyérre, vagy zsömlére kenek nagyon sok reszelt sajttal összekevert tejfölt, nagyjából falatonként egy csepp csípős (aki nem szereti annak csemege) gulyáskrémet, és már mehet is befelé a bendőbe
Úgy látom, Kokipoki megelőzött (nem volt lusta), és Ő már másolt a fórumról Vicus féle recepteket. : ))) Köszönjük! : )
Régen készítettem, de nagyon finom (Vicus ezt ne olvasd ):
Egy doboz Rio Mare, vagy van olcsóbb halkonzerv, hozzáteszek apróra vágott hagymát, szintén apróra vágott tv paprikát, majonézt, kis mustárt, sót, citromot csöpögtetek hozzá. Összekeverem, és pirítósra kenem. : ) Van mikor eszek mellé paradicsomot, vagy uborkát.
Egyik kedvencem a töpörtyűkrém: A töpörtyűt ledarálom, teszek hozzá egy ek. mustárt sót, borsot. Ha éppen van kedvem hozzá, akkor egy keménytojást villával alaposan összetörök, vagy azt is beledarálom. Jól összekeverem, és kenyérre kenve megeszegetem! Vigyázat! Gyorsan fogy!
Édes vagy kokuszpok! Köszönjük!
Legyen itt egy hideg szendvics is.
Valami jófajta kifli, sajtos pl nagyon jó hozzá. Tegyél bele vajat, gépsonkacsíkokat, leheletnyi vékonyra szelt lilahagymát, paradicsomszeleteket, egy levél jégsalátát, pár szelet főtt tojást, camembert sajtot. Kevés majonéz és pár csepp (ízlés szerint csemege vagy csípős) pirosarany nagyon feldobja.
Valami rendes minőségű párizsit ledarálni, de legalábbis konyhai aprítóval nagyon apróra vagdalni, mehet bele hagyma ugyanígy, sajt (trappista és füstölt vegyesen), fűszernek egy nagyon kevés bors, só, mustár, esetleg pirosarany, de az inkább az egész tetejébe pár csepp, majd ezt az egészet jól összekeverni tejföllel, és rákenni a kenyérre, de jó vastagon! Már mehet is a sütőbe, nagyon finom!
No tapasztós (ha van ilyen becsukható szendvicssütőd). Szokásos toast kenyér, minden oldala nagyon vékonyan megvajazva, a két szelet közé kenőmájas, sajt bőven, és pirosarany. Eddig egyszerűnek tűnik, viszont most jön a csavar. A sütő alsó részébe bele kell tenni egy kis vajat, akár olvasztott is jó ecsettel, lényeg, hogy mindenhová jusson, és 1 felvert tojást bele kell csorgatni a 4 részbe nagyjából egyenlő arányban, arra kell tenni a szendvicseket. Ez valami nagyon jó!