Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
Most megosztom veletek kedvenc rántott húsos receptemet.
Csirkemell kell hozzá. A csirkemellett kicsontozom, az jó lesz a levesbe. szeletekre vágom, óvatosan kikloffolom kicsit. Nagyon enyén megsózom, borsozom, ééés, hajszálvékony jó húsosszalonnával beterítem. Én bacont szoktam az egyszerűség kedvéért, de erdélyi szalonnával is tökéletes, a lényeg, hogy vékony legyen. Mindegyikre teszek egy-egy jól megtísztított csirkemájat, összehajtom a húst, összetűzöm. A szokásos módon panírozom, forró olajban, de takarékon sütöm fedő alatt szép pirosra. Legjobban krumplipűrével szereti a család, de másnap hidegen szerintem még finomabb egy adag franciasalátával, vagy majonézeskrumplival. Nagyon kiadós, laktató, nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Most jut eszembe, amit hétvégére tervezek.
Csirkemell filé sajtba "panírozva".
Csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, fél órára megfürdetem őket fokhagymás tejbe, letörlöm őket konyhai papírtörlővel, majd elkezdem a panírozást a szokásos módon. Liszt, tojás, de harmadik rétegnek nem zsemlemorzsát használok, hanem trappista és füstölt sajt keverékét reszelve, körülbelül egyenlő arányban. A szeleteket lefektetem egy tepsibe, kicsi olaj mehet alá, de nem feltétlenül szükséges, hiszen a sajt elég zsíros, és aranyszínűre sütöm az egészet. Rizzsel, ínyenc salátával az igazi!
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama