Családinet.hu

Családinet Közösségek

A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Szárnyas ételek

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (17 db)

03. 04. 17:33
nyareve

Most megosztom veletek kedvenc rántott húsos receptemet.
Csirkemell kell hozzá. A csirkemellett kicsontozom, az jó lesz a levesbe. szeletekre vágom, óvatosan kikloffolom kicsit. Nagyon enyén megsózom, borsozom, ééés, hajszálvékony jó húsosszalonnával beterítem. Én bacont szoktam az egyszerűség kedvéért, de erdélyi szalonnával is tökéletes, a lényeg, hogy vékony legyen. Mindegyikre teszek egy-egy jól megtísztított csirkemájat, összehajtom a húst, összetűzöm. A szokásos módon panírozom, forró olajban, de takarékon sütöm fedő alatt szép pirosra. Legjobban krumplipűrével szereti a család, de másnap hidegen szerintem még finomabb egy adag franciasalátával, vagy majonézeskrumplival. Nagyon kiadós, laktató, nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!

03. 01. 17:03
vicusmamesz

Most jut eszembe, amit hétvégére tervezek.
Csirkemell filé sajtba "panírozva".
Csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, fél órára megfürdetem őket fokhagymás tejbe, letörlöm őket konyhai papírtörlővel, majd elkezdem a panírozást a szokásos módon. Liszt, tojás, de harmadik rétegnek nem zsemlemorzsát használok, hanem trappista és füstölt sajt keverékét reszelve, körülbelül egyenlő arányban. A szeleteket lefektetem egy tepsibe, kicsi olaj mehet alá, de nem feltétlenül szükséges, hiszen a sajt elég zsíros, és aranyszínűre sütöm az egészet. Rizzsel, ínyenc salátával az igazi!

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)