A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Akkor még tegyük, hogy én is kapjak jóízű paradicsomot!
Megeszem majd a joghurtomat és gyümölcs, bár csak banánom és almám van, nem valami nagy választék!
Ez sajnos így van az összes zöldség/gyümölccsel. Addig nemesítgetik a termelékenység és szépség okán, míg az eperből szinte csak a szín meg a mag marad, a paradicsom gyönyörű, jó kemény, de ízetlen, satöbbi-satöbbi. Briósnap.
Jah, nagyon ritka, hogy kapsz boltba eper ízű epret. : ) Szoktam kapni a szomszédoktól, ha már terem kint a kertben, de annak se olyan igazi eper íze van, de hozzáteszem, azért jóval eprebb, mint a boltinak. : )
Reggelre a joghurtocskám és ettem pogit teával! : )
Hát igen, hol van már az a régi fajta magyar eper, ami lehet, hogy kicsi, lehet, hogy puhább mint a mostaniak, de van íze...? Egyik szomszéd valami élelmiszer boltban dolgozik, szokott hozni fagyasztott csokiba mártott epret. Végszükség esetén az sem rossz, bár ezeket nem nagyon szeretem a fagyiból.
El is felejtettem anyum megkérdezni, mennyiért vette! Mondjuk, az ízétől azért még nem dobtam hagyat magam, bár azért meglepődtem, mert a legtöbbnek eper íze volt már. : )