A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Már azt hiszem, írtam valahol. : ) Parizert beleteszed a meleg olajba. A belseje elkezd kifelé púposodni. Akkor megfogod, megfordítod (ha lehet, az olajat öntsd ki belőle), már akkor a horpadás van felül és szórsz bele reszelt sajtot. Aztán kiveszed, jól lecsöpögteted, a sajt beleolvad, és beleteszed zsömlébe. : )
Rántott karfiol, hétvégére juhtúrós és hordós káposztás sztrapi lesz. : )
krumplis hirtelen kajáról jut eszembe: egyik alkalommal kínomban olyat csináltam, hogy krumplit felszeltem, rétegeztem kivajazott egy jénai tálba, megszórtam sóval borssal meg finoman fűszerkeverékkel, tettem rá szeletelt hagymát, sajtot, megint krumplit, lefedtem a jénai tetejével, és mikróban sütöttem kb 20-25 percig. Hmm
Jaj Vicus, a köret volt petrezselymes új krumpli!
Kaptam megint epret a szomszéd nénitől, szép nagyok, gyönyörű sötét pirosak, de az ízük... ahh... :/
Tegnapról maradt tojásos hokedli, sali, ma megeszem. : ) Igaz, a noki már nem túl jó másnaposan...