Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Jó a nagy család, jöjjön mindenki, aki szorosabb, családiasabb kapcsolatot akar.......

nyílt - 35 tag

Üzenőfal

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (897 db)


bitango    09. 22. 18:39

Még régen katonaként sokszor volt reggelire. Utáltuk, akkor is így hívták. Egyszer meg lehet enni, de ha egy héten többször van.:(

totya69    09. 22. 15:24

Egen és a fő tulajdonsága állítólag sütésálló, persze nem Totya álló :D

bitango    09. 22. 13:03

Szia Signetta!:)
Kellemes lehetett. Én is szeretem a hasonló rendezvényeket. Mi a múlt évben főztünk először üstben szilvalekvárt. 16 órát kevertük. Az utolsó óra volt a legnehezebb, örökkévalóságnak tűnt. Ez évre még maradt a lekvárból, de az üvegben felére zsugorodott.:)

bitango    09. 22. 12:59

Szia Eduka!
Ismereteim szerint gyümölcs íz. Nagy tömbökben készítik és ezt feldarabolva lehet kapni. Én elég régen láttam. Íze nem rossz, a bolti ízes buktában szokott ez a gyümölcs íz lenni.

eduka    09. 22. 10:03

.....öreg vagyok már de nem tudom mi az a hitler szalonna:):(

nyareve    09. 22. 09:29

Sziasztok!

Signetta: szivesen megnéztem volna én is ezt a fesztet. Én imádom az üstben főzött lekvárokat, az az igazi!
A birsalmasajtot én szeretem, az én Nagymamám nagyon finomakat készített, többféle változatát ismerte.:):):)
Totya: hitlerszalonnát lehet még kapni, igaz ki kell fogni, de ha szemfüles vagy, meglelheted. Főleg kisboltokban keresd.:)
Bitango: mikor vidéken laktunk, egyszer-kétszer én is csináltam, de elsőszülött fiam nem is hagyta sokáig parlagon heverni!:D

Signetta    09. 22. 08:46

Szia köztünk Bitango és persze a többieknek is sziasztok! :D
A Gömöri gyümölcsfeszten voltunk, és láss csodát, birsalma sajtot kóstoltunk mi is. :D Nem volt benne dió, csodálkoztam is, mert az én nagyikám is anno tett bele. Mondjuk, én nem vagyok/voltam soha oda érte. Kóstoltunk szilvalekvárt is, na, azt se szeretem. :D Kint főzték nagy üstökben. : )
Totya, mivel tudtam, hogy nem meditálsz a jó időért, így neked nem jár. :D :p

totya69    09. 22. 08:24

Akkor már inkább Hitler szalonna, aaaz nagyon fini volt vmikor ;)

bitango    09. 21. 17:25

Szia Nyareve!
Dióval természetesen. Birsalma megpárolva, lepasszírozva, 15 perc főzés után citromlé, és cukor hozzáadása. Utána főzés amíg szép érett kicsit barnás és vöröses színe lesz. Ezek után belepereg a dió. Folpakkal kibélelt tálkákba önteni. Megdermed, majd szárítani egy hétig. Már reggel finom volt.:):):)

nyareve    09. 21. 15:05

Bitango: hmm.... birsalmasajt.... de rég ettem! Hogy készítitek, dióval?

Signetta, mindannyian meditáltunk.:D