Szia Signetta!
Kellemes lehetett. Én is szeretem a hasonló rendezvényeket. Mi a múlt évben főztünk először üstben szilvalekvárt. 16 órát kevertük. Az utolsó óra volt a legnehezebb, örökkévalóságnak tűnt. Ez évre még maradt a lekvárból, de az üvegben felére zsugorodott.
Szia Eduka!
Ismereteim szerint gyümölcs íz. Nagy tömbökben készítik és ezt feldarabolva lehet kapni. Én elég régen láttam. Íze nem rossz, a bolti ízes buktában szokott ez a gyümölcs íz lenni.
Signetta: szivesen megnéztem volna én is ezt a fesztet. Én imádom az üstben főzött lekvárokat, az az igazi!
A birsalmasajtot én szeretem, az én Nagymamám nagyon finomakat készített, többféle változatát ismerte.
Totya: hitlerszalonnát lehet még kapni, igaz ki kell fogni, de ha szemfüles vagy, meglelheted. Főleg kisboltokban keresd.
Bitango: mikor vidéken laktunk, egyszer-kétszer én is csináltam, de elsőszülött fiam nem is hagyta sokáig parlagon heverni!
Szia köztünk Bitango és persze a többieknek is sziasztok!
A Gömöri gyümölcsfeszten voltunk, és láss csodát, birsalma sajtot kóstoltunk mi is. Nem volt benne dió, csodálkoztam is, mert az én nagyikám is anno tett bele. Mondjuk, én nem vagyok/voltam soha oda érte. Kóstoltunk szilvalekvárt is, na, azt se szeretem. Kint főzték nagy üstökben. : )
Totya, mivel tudtam, hogy nem meditálsz a jó időért, így neked nem jár.
Szia Nyareve!
Dióval természetesen. Birsalma megpárolva, lepasszírozva, 15 perc főzés után citromlé, és cukor hozzáadása. Utána főzés amíg szép érett kicsit barnás és vöröses színe lesz. Ezek után belepereg a dió. Folpakkal kibélelt tálkákba önteni. Megdermed, majd szárítani egy hétig. Már reggel finom volt.