Nincs karácsony forró csoki nélkül. Ez az egyetlen dolog, ami kárpótolni tud Karácsonykor az elmaradt hóesésért, ráadásul rögtön karácsonyi hangulatba hoz. A jó forró csoki egyetlen titka, hogy mindig minőségi alapanyagokból dolgozzunk.
Forró csoki alaprecept
- 4 csésze tej (lehetőleg egész vagy 2%)
- 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze keserédes vagy félédes csokoládé chips vagy apróra vágott csokoládé
- 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat
A tejet, a kakaóport és a cukrot tedd egy kis fazékba. Melegítsük közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett, amíg felmelegszik (de nem forr). Add hozzá csokoládé chipset, és folyamatosan keverd addig, amíg a csokoládé meg nem olvad és egyenletesen eloszlik a tejben. Vanília kivonattal összekeverve tálalhatjuk is.
Fehér forró csoki
- 4 csésze tej
- 1 csésze jó minőségű fehér csokoládé chips vagy apróra vágott fehércsokoládé ,
- 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
- csipet só (opcionális)
- Opcionális köretek: fehér csokoládé chips, fehér csokoládé forgács, marshmallows, tejszínhab, cukorkák
Helyezd a tejet, a fehér csokoládét, a vaníliát és a csipet sót (ha használja) egy közepes fazékba. Folyamatosan keverd közepesen hőfokon, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima lesz (ne forraljuk fel). Azonnal tálaljuk.
Nutellás forró csoki
- 2 csésze tej
- 1/3 csésze csokoládé mogyoró kenhető
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor , opcionális: ha erősebb csokoládé ízt szeretnénk
- pillecukor vagy tejszínhab
Tedd az összes hozzávalót egy tálba és folyamatosan kevergesd habverővel, míg fel nem forrósodik és szépen el nem keveredik az összes hozzávaló.
Mexikói forró csoki
- 2 csésze tej
- 1 csésze tejszín
- 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- pár csipet cayenne bors
- 1/2 csésze keserédes / étcsokoládé chips
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- opionális köretek: tejszínhab, pillecukor, apróra vágott csokoládé, fahéjrudak.
A tejet, a tejszínt, a kakaóport, a cukrot, a fahéjat és a cayenne borsot habverővel keverjük össze egy fazékban. Időnként megkeverve közepes hőfokon főzzük, addig, amíg a keverék teljesen össze nem melegszik, de ne forrjon fel. Adjunk hozzá csokoládé chipset és vanília kivonatot, keverjük simára és egyenletesre. Azonnal tálaljuk a választott köretekkel.
Baleys forró csoki - vaníliás fahéjas
- 2 csésze zsíros tej
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1/4 csésze félédes csokoládé chips
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze Baileys: vaníliás fahéjas ír krém , de más ízeket is kipróbálhatunk.
- Választható feltétek: tejszínhab , fehérmályva és / vagy csokoládészósz
Helyezd a tejet, kakaóport, cukrot, csokoládé chipset és fahéjat egy serpenyőbe, közepes lángon.Gyakran keverjük addig, amíg a kakaópor és a cukor fel nem oldódik, a csokoládé chips megolvad és a keverék forró (ne forraljuk). Add hozzá a Baileys-t és a vanília kivonatot, és keverje át, amíg át nem melegszik. Tegyük át bögrékbe, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, tetejére tejszínhabot, pillecukrot vagy csokoládé szószt adunk.
+1 tipp: adhatunk egy kis kávét is hozzá, amitől még finomabb ízt kaphatunk.
Indexkép: Depositphotos.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)