Hozzávalók:
- 4 cipó
- 3 fej fokhagyma
- só, bors
- 200 ml főzőtejszín
- 1 liter húsleves alaplé
- só, bors
- olívaolaj
1. A cipókat kivájjuk, és berakjuk őket néhány percre a sütőbe, hogy kérget kapjanak, és ne ázzanak át hamar. Úgy vágjuk be őket, hogy egy kis tetőt alakítsunk ki, ez lesz majd a fedele a cipónknak. Olvaszthatunk rá sajtot is, így megehetjük a leveshez.
2. A fokhagymát pucoljuk meg, és tegyük robotgépre, aprítsuk finomra. Ha nincs robotgépünk, akkor fokhagymanyomón törjük át őket.
3. Egy fazékba tegyünk némi olívaolajat, és öntsük bele a fokhagymát, amit dinszteljünk meg egy kicsit. Majd öntsük fel az alaplével, és főzzük kb. 15 percig. Sózzuk, borsozzuk.
4. Adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixgéppel tegyük még simábbá az állagát. Amint újra felforrt, le is kapcsolhatjuk. Tálaljuk ki a cipókba, díszítésként petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Kép: flickr.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)