Hozzávalók:
- 4 kg-os konyhakész pulyka
- 100 g póréhagyma
- 200 g friss kecskesajt
- 2 teáskanál méz (ha nem elég folyós, akkor mikróban melegítsük fel kicsit)
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- só
- bors
1. Aprítsuk fel a póréhagymát, majd tegyük egy edénybe, amelybe morzsoljuk bele a kecskesajtot. Adjuk hozzá a mézet, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd töltsük be a pulykánkba. Fogpiszkálóval rögzítsük a nyílást.
2. Kívülről is sózzuk, borsozzuk a pulykát, majd tegyük a sütőbe 190 fokra, és alufólia alatt süssük, amíg el nem készül. (4 kg-os pulykánál fél kilónként 20 percet számolhatunk a sütésre). Az utolsó néhány percben vegyük le a burkolatot, és süssük aranybarnára a szárnyasunkat!
Kép: christmasstockimages.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)