Hozzávalók:
- 2 l tej
- 30 tojás
- 1 citrom héja
- 1 vaníliacukor
- 1 csipet só
A hozzávalókat a tej kivételével alaposan összekeverjük. A tejet teflon-, vagy vaslábasban majdnem forrásig hevítjük, ekkor óvatosan, kis adagokban belekeverjük a tojást. Folyamatosan kavarni kell.
Az egész massza úgy néz ki, mint egy nagy fazék rántotta, addig kell kavarni, míg a tej kifehéredik, csak a savó marad (kb 20-25 perc). Akkor tiszta kendőn leszűrjük, a kendőbe bekötözzük jó szorosan és felakasztjuk, míg teljesen kicsepeg. Ez kb. 3-4 óra.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Indexkép: Depositphotos.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)