Hozzávalók:
- Olaj vagy zsír
- Fokhagyma és kapor, amennyi a fotókon.
- Tej, 3-4 dl,
- Cukor, só vagy ételízesítő
Aprítsunk fel 4-5 gerezd fokhagymát egészen apróra és a kaporból is egy kis csokornyi adagot.
Egy vastag aljú edényben tegyünk fel olajat, - amennyit egy sima rántáshoz tennénk fel -, majd ebbe a fokhagymát, és ugorhat mellé a kapor.
Ha egy kicsit megsültek, - de nem égtek oda, és nem barnultak meg - akkor jöhet egy kevés liszt, mint bármely más rántásnál. Egy kevés só vagy vegeta is. Majd tejet öntsünk hozzá, folyamatos kevergetés mellett. Nem kell túl sokat és lassan. A szabványverzió szerint húsleves levével öntik fel, de szerintem így tejjel sokkal finomabb!
Ha kellően sűrű, akkor jöhet bele egy fél kiskanálnyi cukor és kész is. Felénk így készül a kaporszósz. De vannak akik nem édesen szeretik, ott a cukrot ki lehet hagyni. Én édesen szeretem. Van aki forrón szereti.
Ui.: fokhagyma-granulátumból is készítettem már, nem volt rossz, csak nem szabad összekeverni a fokhagymaporral, mert akkor ehetetlen sós lesz. Ebben az esetben az olajban hagyom pár percig puhulni a granulátumot, mielőtt bármibe belefognék.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)