Hozzávalók:
3 db cukkini
1 tojás
2 evőkanál liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
egy cső főtt kukorica, amiről késsel levágtam a szemeket
egy csokor petrezselyem apróra vágva
néhány szem magozott (fekete) olívabogyó
néhány sajtkocka (nekem most kecske- és tehéntej keverékéből készült horvát sajt került bele)
zsemlemorzsa
só, bors
a sütéshez olaj
Elkészítés:
A cukkinit meghámoztam, lereszeltem, és besózva állni hagytam egy órát. Ezután nagyon alaposan kicsavartam (elámultam, hogy milyen kevés reszelék lesz három cukkiniből...), hozzákevertem a kukoricaszemeket, a felaprított olívabogyókat, a petrezselymet, hozzáadtam a tojást, a lisztet és a sütőport is, majd alaposan megborsoztam. Sózni nemigen kell, de ha aggódunk, hogy sótlan lesz, kóstoljuk meg a masszát és korrigáljunk, ha szükséges. Összekevertem a hozzávalókat, és nagyobbacska gombócokat formálva belőlük, mindegyik közepére dugtam egy sajtkockát, betakartam masszával, prézlibe forgattam, és meleg, de nem túl forró olajban sütni kezdtem őket. Lassú tűzön süssük, hogy amennyire csak lehetséges, átsüljön a közepe is.
Hagymás paradicsomsalátával tálaltam.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)