SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Öngondoskodási forma a nyugdíj biztosítására

Balogh László [cikkei] - 2009-02-06
Előző cikkemből kitűnik, hogy amennyiben valaki nem érti meg az idők szavát, nem gondol nyugdíjas éveire, annak bizony a megérdemelt pihenés időszakában komoly anyagi gondjai lesznek. Az addig megszokott életszínvonala 30 %-ra fog csökkenni.
Öngondoskodási forma a nyugdíj biztosítására

Előző cikkemből kitűnik, hogy amennyiben valaki nem érti meg az idők szavát, nem gondol nyugdíjas éveire, annak bizony a megérdemelt pihenés időszakában komoly anyagi gondjai lesznek. Az addig megszokott életszínvonala 30 %-ra fog csökkenni.

Ha valaki azt gondolja, hogy Ő minden hónapban befizeti az állami nyugdíjrendszerbe jövedelmének adott százalékát, s ebből neki nyugdíja lesz, az téved. A nyugdíjcélú megtakarítások (befizetések) egy része az állami nyugdíjrendszerbe folyik be. A befolyt pénzösszegből a jelenlegi nyugdíjasoknak fizetnek járadékot. Igen, jól értette! A havonta befizetett összeg nem az Ön nyugdíja, ezt most mások kapják meg! Ez nem is jelentene problémát akkor, ha az Ön nyugdíjba vonulásakor lenne elegendő aktív korú járulékfizető ahhoz, hogy Ön is részesedhessen abból a pénzből, melyet korábban befizetett.

Csak emlékeztetőnek: Magyarország lakossága elöregedik, 2012-ben a nyugdíjasok száma KSH adatok szerint eléri a 4 milliót. Ezzel szemben az aktív keresők száma 1.8 millióra csökken. (A lakosság további része a gyermekekből, a minimálbérből stb. élőkből tevődik össze, akik egyáltalán nem, vagy minimális mértékben fizetnek járulékot, s így nem járulnak hozzá ahhoz az alaphoz, melyből Ön is részesedne.) Ennek értelmében egyre kevesebb aktív korúnak kellene eltartani egyre több nyugdíjast. Ez nyilvánvalóan lehetetlen.

Ennek a problémának a kezelésére, enyhítésére jöttek létre a magánnyugdíj-pénztárak. Ma már minden munkavállalónak csatlakozni kell valamelyik magánnyugdíj-pénztárhoz. Ebben a konstrukcióban önmagának teszi félre pénzét, egy bizonyos idő után hozzá is férhet, azonban szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a magánnyugdíj-pénztárak „konzervatívan” kezelik pénzét, az elérhetőnél lényegesen alacsonyabb hozamot termelnek tagjaiknak.

Mi tehát a megoldás?

Hogy ne csak emlegessük, hanem gondtalanul meg is éljük a boldog öregkort, mindenképpen egy olyan hosszú távú nyugdíj-előtakarékossági formát célszerű  választani, amelynél érvényesül a megbízhatóság és a jó hozam. Ebben a formában történő takarékoskodást az állam is támogatja.


A takarékossági formának az alábbi kritériumokat kell kielégíteni:
- legyen tőkegarantált,
- megfelelő nyereséget hozzon,
- adó-és illetékmentesen lehessen megtakarított pénzünkhöz hozzájutni,
- a takarékosságra szánt összeg elviselhető mértékben terhelje meg a takarékoskodó pénztárcáját.
Fenti feltételeket az alábbi előtakarékossági kötvény kielégíti.



Értelmezve: ha valaki 30 éven keresztül évi 200.000,- Ft-ot (havi 11.600,- Ft) megtakarít, akkor fenti esetben 62 éves korában kb. 18 MFt-ot kap kézhez, mellyel biztosítja saját nyugdíjas éveinek gondtalanságát.

Természetesen fenti séma általános. Az egyénre szabott lehetőségek függenek nemtől, életkortól, egészségi állapottól. Egy a lényeg! Létezik olyan öngondoskodási forma, mellyel az állami és magánnyugdíj-pénztáraktól függetlenül biztosíthatjuk saját magunknak az anyagi gondoktól mentes ezüstkort!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja