SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tippek elkeseredett álláskeresőknek

Farkas Szabolcs [cikkei] - 2009-01-23
Könnyű a sikeres álláskeresésről beszélni: jó érzés, ha állásajánlatot kapunk, mert magabiztossá tesz bennünket, azt jelenti, hogy továbbléptünk, elértünk valamit az életben. Mindannyian erre törekszünk, időközönként azonban meg kell küzdenünk a kudarccal, elutasítással. Túlélőtippek csüggedt álláskeresőknek.
Tippek elkeseredett álláskeresőknek

Eladásra fel!

Minden kereskedő tudja, hogy a siker részben a számok játéka, és minden kudarc egy lépéssel közelebb visz a győzelemhez. El kell fogadnia, hogy néha visszautasítják, tudva, hogy mindez elengedhetetlen a sikerhez. Ne adja fel! Számoljon vele, hogy olykor-olykor kudarc éri, meg kell küzdenie azért, amit akar, de gondoljon arra, hogy minden alkalommal egy lépéssel közelebb kerül a tökéletes állásajánlathoz, és ezzel célja megvalósításához.

Minden jó, ha ...

Vizsgálja meg, hogy mit tett meg a siker érdekében, és mi az, amit elmulasztott az álláskeresés vagy önéletrajz-írás során. Úgy érzi, semmire nincs kilátása? Jusson eszébe, hogy a pechsorozat előbb-utóbb véget ér. Ha elszalasztott egy lehetőséget, gondoljon arra, valószínűleg azért, mert nem volt megfelelő számára. Tűzzön ki egy célt maga elé! Ha mindenáron meg akar szerezni egy állást, vesse be a nehéztüzérséget: kérjen tanácsot tapasztaltabb barátaitól vagy egy szakembertől, hogyan írja meg önéletrajzát, hogyan készüljön fel az állásinterjúra, vagy egyszerűen csak faggassa ki barátait, mit tapasztaltak, amikor legutóbb felvételi beszélgetésen vettek részt.

Passzivitás helyett aktivitás



Minden nap foglalkozzon az álláskereséssel! A pozitív hozzáállás csökkenti félelmeit és háttérbe szoríthatja a negatív érzéseket, amelyeket az átmeneti sikertelenség kelthet, ha sokadik nekifutásra sem találta meg a vágyott állást. Érvényesülni a piacon? Megtalálni és megszerezni a posztot, amire mindig vágyott? Ehhez vasakaratra lesz szüksége és az elhatározásra, hogy nem fog vereséget szenvedni. Minden nap emlékeztesse magát a kitűzött célra, és motiválja a tudat: egyszer csak jobb lesz!

Ha komolyak a szándékai, és elég elszánt, legyen aktívabb, hatékonyabb! Erőltesse meg magát! Lépjen ki a megszokott, kényelmes közegből - internet, hirdetőújságok -, és agresszíven keresse az úgynevezett "rejtett állásokat". A munkák hozzávetőlegesen 70-80 százalékát ugyanis nem interneten hirdetik. Ezekről a lehetőségekről, amelyeket a cégek általában belsősöknek hirdetnek, szűk körben, csak ismerősei, kapcsolatai révén értesülhet. Igyekezzen tehát felkutatni azokat a forrásokat, amelyek hasznosak lehetnek, és a későbbiekben - miután elhelyezkedett - is tartsa a kapcsolatot "informátoraival". Szükség esetén Ön is segítsen nekik, így a gyümölcsöző kapcsolattal hosszú távon számolhat.

Kell az állás? Tegyen érte!

Gondoljon úgy az interjúra, mint problémamegoldó lehetőségre: mérje fel, mire van szüksége a munkáltatónak, és győzze meg róla, hogy Ön a megfelelő ember. A magabiztos fellépés, a tájékozottság és a szakmai tudás csak az alap, ehhez jön még a beleérzőképesség, figyelem, tolerancia, amely az ideális jelölt fontos tulajdonsága.

forrás: hvg.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja