SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Indul a rendezvényzöldítés szezon! De mit jelent ez a gyakorlatban?

Családinet [cikkei] - 2023-06-15
Ugye mindenki ismeri azt az érzést, amikor hajnali 4-kor már csak "valami bő zsírban és csokiban tocsogó kajára" vágyik?! Ezeknek az ételeknek és csomagolásaiknak jó része viszont a kukában landol megannyi más, újrahasznosítható hulladékkal együtt - mint amilyen pl. a rendezvénykellékeket becsomagoló karton, fólia, a kiürült sörösdoboz, vagy borosüveg... A Zöldövezet Társulás Egyesület majdnem 15 éve dolgozik a rendezvények környezetterhelés csökkentéséért, évente közel 60.000 kg hulladékot mentünk meg és az idei cél a 70%-os visszagyűjtési arány megdöntése. De mit is jelent ez a gyakorlatban?
Indul a rendezvényzöldítés szezon! De mit jelent ez a gyakorlatban?

„Akkor ti növényeket visztek a fesztiválokra?”

Ha annyiszor kaptunk volna ezer forintot, ahányszor az előbbi kérdést feltették nekünk, nem lett volna szükség 1%-os kampányra. A Zöldövezet Társulás programjában a valódi zöldülést a hulladékmentő csapat által kezelt szelektív hulladékgyűjtő szettek biztosítják, ezzel érjük el a környezetterhelés csökkentést. Ám feladataink korántsem merülnek ki ennyiben. Aktívan részt veszünk a rendezvények előkészítésében, szakmai tanácsokkal látjuk el a szervezőket annak érdekében, hogy már az események tervezési fázisában visszafogjuk a hulladéktermelést. Fellépünk például a papírtálcák, a műanyaggal bevont papírpoharak és a PLA-ból készült műanyagok hanyagolása érdekében, ugyanis ezek a termékek nem újrahasznosíthatóak, a hulladéklerakókban végzik egyszeri használat után.

fesztiválzöldítés

A közönség edukálására szintén igyekszünk hangsúlyt fektetni, jelentse ez akár azt, hogy segítünk kiigazodni műanyag és műanyag között, akár azt, hogy a hulladékmentes életmódot népszerűsítünk. A sárgapólós hulladékmentő csapathoz sokszor a látogatók is csatlakoznak, segítenek összeszedni a szemetet, vagy megköszönik a tiszta és fenntartható szórakozás érdekében végzett munkánkat.

a Zöldövezet rendezvényzöldítő csapata

És hogy mit tartogat a nyár?

Munkatársaink folyamatosan igyekeznek felhajtani a rendezvényeket, akiknek szükségük lehet ránk vagy épp elindulnának egy zöldebb úton. Jelenlegi állás szerint a Kincsem Parkban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban - ahol egyébként szelektív hulladékgyűjtő szettjeinkkel állandó jelleggel lehet találkozni – az Everness Fesztiválon, Derby Fesztiválon, az Atlétikai Világbajnokságon, a Balatonnál pedig a Pocca Pikniken, a Bondoró Fesztiválon valamint a Paloznaki Jazzpikniken is ott lesz a hulladékmentő csapat. Szóval aki kíváncsi rá milyen terepen a Zöldövezet Társulás Egyesület, valamint érdekli milyen egy rendezvény, ami a fenntarthatóság útját járja, az feltétlenül nézzen ki a fentiek egyikére.

Zöldövezet Társulás Egyesület

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja