SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mivel töltsük a közös időt, amikor újra együtt a család?

Családinet [cikkei] - 2021-11-17
 [X]

Az ünnepi készülődés hevében hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan apróságokról, mint családtagokkal való időtöltés. Nagy általánosságban ez a közös ebédelésben és filmnézésben merül ki, pedig számtalan lehetőség van az olyan szórakoztató együttlétekre, amelyek erősítik a családi köteléket. Ennek ékes példája a családi társasjátékok.
Mivel töltsük a közös időt, amikor újra együtt a család?

Örök klasszikusok

A tökéletes társasjáték kiválasztásakor mindig felmerül a kérdés: Monopoly vagy Gazdálkodj Okosan? Stratégiai társasjátékok vagy a logikai játékok közül válasszunk? Esetleg egy ügyességi társasjáték dobozát emeljük le a polcról? Amikor ilyen dilemmába ütközünk, érdemes az olyan társasjátékokhoz nyúlni, ami akár még a nagyi tetszését is elnyerheti.

A szójátékok szerelmeseinek bátran ajánljuk a Betűkocka vagy a Betűkirakó játék valamelyikét. Akik egy kis testmozgást is csempésznének a játékba, a Ki nevet a végén játszószőnyeg, míg ugyancsak aktív, de kevesebb megerőltetéssel járó kitalálós játék, a “Ki a tettes?”.

 

Lapot kérek!

Ha van olyan játék, ami minden generációt meg tud mozgatni, akkor az a kártyajáték. Mindamellett könnyen hozzáférhetők, hiszen minden áruház vagy játék webshop termékei közt megtalálhatók a különböző paklik.

Bár inkább tekinthető retrónak, mégis minden nyaraláskor vagy összejövetelkor előkerül egy póker szett, amivel rengeteg fajta játékot tudunk játszani. Viszont ha a fiatalabbakat is szeretnénk bevonni a jóba, a Fekete Péter lehet a legjobb választás.

 

Társasjátékok gyerekeknek vagy társasjáték felnőtteknek?

Annak ellenére, hogy a társasjátékok nagy része univerzálisnak tekinthető, így kortól és nemtől függetlenül bárki játszhat velük, mégis vannak kivételt erősítő szabályok. Ha felnőttek egymás közt szeretnének játszani, az olyan népszerű darabokat ajánljuk, mint például a Buliszervíz vagy a Páros Játszma.

Lotti Karotti: társasjáték a legkisebbeknek

A legkisebbek sem maradnak játék nélkül! Amíg az idősebbek kint beszélgetnek, addig a gyerekek a Minecraft társasjáték, a Labirintus társasjáték vagy a Lotti Karotti segítségével tudnak egymással játszani.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A szerkesztő ajánlja