SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az anyaságnál nem ismer nagyobb boldogságot, pedig szépségkirálynővé is koronázták, Bálint Antónia

Szőke Judit [cikkei] - 2008-10-22
Bálint Antónia ismert televíziós műsorvezető, volt szépségkirálynő.
Hozzászokott a reflektorfényhez, hiszen gyermekkora óta a figyelem középpontjában van. Artistának készült, komolyan tornázott, de közben 7-8 éves korától folyamatosan reklámfilmekben is látható volt.
Az anyaságnál nem ismer nagyobb boldogságot, pedig szépségkirálynővé is koronázták, Bálint Antónia
18 évesen külföldi magazinokban jelentek meg fotói, majd benevezett a Miss Hungary versenyre. Huszonkét éves volt, amikor 1991-ben meg is választották szépségkirálynőnek, meg is koronázták annak rendje s módja szerint. Ámde külföldi fotói előkerültek, s még abban az évben el is vették tőle a koronát. Ő azonban pert indított, amit meg is nyert. Igaz hat évbe telt, mire a bíróság kimondta: jogtalan volt a trónfosztás. Így talán ő volt az egyetlen királynő, akit kétszer koronáztak meg. Magánéletéről nem szívesen beszél, más téren viszont nincs ellenére a média érdeklődése. Már ha korrekt. Mert csak a nem hazudós, egyenes, becsületes sajtót szereti. Alapos oka van rá. 
Mindenféle autót kedvel, ami gyors és fürge, kedvenc étele a húsleves csirkeaprólékkal, kedvenc itala pedig a whisky, szeret lovagolni, de a lovakon kívül a kutyákért is odavan, főleg a sajátjáért – írtuk volna róla évekkel ezelőtt, de már minden másképp van, az élete átrendeződött. És ez így van jól. Ugyanis most egy szőke hajú, kék szemű, hosszú szempillájú, már egyre jobban rá és nem az édesapjára hasonlító egyéves gyönyörű kislány nagyon büszke anyukája (fényképet nem kaptunk róla, ahogy senki más sem, így marad a fantáziánk). Az anyaságot nem cserélné le az eddigi csillogásért. Ez kitetszik minden mondatából. 


Lilien Antónia – így hívják a kislányát, nagyon szép név, így együtt főleg, de hogyan becézik?

- Babikának hívja mindenki. Még a pocakomban neveztem el így, és azóta is így hívjuk

Milyen változást hozott életében a gyermeke?

- A legnagyobb változás talán az: eddig nem tudtam, hogy lehet valakit ennyire szeretni! A világ legcsodálatosabb dolga, ami valaha történt velem!

Bálint AntóniaNem hiányzik a reflektorfény?

- Nem hiányzik a reflektorfény. Mostanában azonban már néha eszembe jut, hogy egy-két órát szívesen dolgoznék. De a legtöbb időt még mindig a kislányommal szeretném tölteni.

Mikor szándékozik visszatérni a médiába? Vagy még egy baba előbb….?

- Egyelőre vele szeretném a legtöbb időt tölteni, de hamarosan felbukkanok itt-ott, az egészen biztos. Januárban visszatérek kicsit a képernyőre, a folytatást meg majd hozza az élet.

A gyerek mellett valóban szerzett még egy diplomát?

- Igen, valóban most nyáron államvizsgáztam, immáron harmadszor. Most a Pécsi Tudományegyetem PR-szakértőképző egyetemi szakán. 7 hónapos terhesen lezártam az évet, letettem az összes vizsgámat. Az államvizsgát akkor nem mertem vállalni, mert nagyon izgulós vagyok és azt gondoltam, inkább óvom attól a stressztől a kicsit.

Segít Önnek valaki, vagy nincs szüksége rá?

- Hogyne segítene! Mindenkinek szüksége van segítségre, főleg egy kisbaba mellett. A családban mindenkire bármikor számíthatok, és nagyon nagy segítségemre is voltak, és vannak most is nap mint nap.

Korán, szinte gyerekként a figyelem középpontjába került. Milyen gyerekkora volt?

- Elég strapás gyermekkorom volt. Már akkor a sok munka, a fegyelem határozta meg az életemet. Versenyszerűen szertornáztam 7 évig. Minden nap négy és fél óra edzés volt a jellemző, de nyaranta nem ritkán kétszer mentünk edzőtáborba.
Többször nyertem olimpiai reménységek versenyét, de aztán 7.osztályban már nem bírtam ezt a terhelést, és abbahagytam a sportot. Ugyan belecsaptam egy másik sportba, a sportlövészetbe, de az terhelésileg össze sem hasonlítható a tornával. De legalább jól tudok lőni!

Kislánya kihez hasonlít inkább? Bátorítani fogja, ha hasonló karriert képzel el magának?

- Mindkettőnkre nagyon hasonlít, bár mostanában azt mondják, hogy egyre inkább olyan, mint én. Abban fogom őt bátorítani, amin látom, hogy boldoggá teszi. Nagyon sok mindent szeretnék neki megtanítani. Szeretném, ha sokat tanulna, megismerkedne közelebbről a zenével, a sporttal, ha tudná, hogy az emberi kapcsolatok mennyire fontosak, hogy segíteni kell másokon, a gyengébbeken. Aztán majd ő fogja eldönteni, hogy mi az, ami neki a legkedvesebb.


Azt tudjuk, milyen ragyogó a kamerák előtt, a színpadon, de milyen Bálint Antónia a konyhában, az otthonában? Milyen stílusú az otthonuk?

- A konyhában is egyre otthonosabban mozgok, mostanában már szinte minden nap főzök. Kisbabám nagyon jó evő szerencsére, és szeretnék neki minden finomat és jót, egészségeset elkészíteni. Az ő fejlődésében, ahogyan mindenki máséban is, a táplálkozásnak meghatározó szerepe van. Ezért szeretném megtanítani őt a helyes táplálkozásra is.
Milyen az otthonunk? Húúúúú! Ez nem egyszerű kérdés! Így egy mondatban nehéz válaszolni. Talán az a legfontosabb, hogy melegséget sugároz. Ha Babika itthon van, minden ragyog!

Kifogástalan alakját hogyan sikerült megőriznie?

- Nem őriztem meg. Sajnos 17 kg-ot híztam terhességem alatt. 8 hónapig szopizott a kicsi, utána nagyon kemény munkával sikerült elérnem, hogy mára visszanyertem a versenysúlyomat.   Bálint Antónia

Kötelességszerűen öltözködik csinosan, vagy megenged magának a hétköznapokban egy kis lezserséget?

- Jaj, én nagyon lezser tudok lenni! Imádok sportosan öltözködni, az áll hozzám a legközelebb. Az mondjuk igaz, hogy talán az öltözködésben is komolyodtam, amióta megvan a kislányom.

Úgy tudom, szereti az állatokat, van most is házi kedvencük?

- Valóban szeretem az állatokat, de most nincs itthon egy sem. Szeretnék azonban majd később Babikának valami kis állatot, hogy tudja, milyen jó dolog gondoskodni valakiről.

Ha tinédzser lesz a lánya, hogy képzeli el, milyen anya lesz: nagyon féltő, vagy engedékeny?

- Nagyon féltős leszek, az biztos!! Most is az vagyok, sajnos kicsit túlféltős is. De megpróbálom majd rugalmasan kezelni a helyzeteket. Addig majd tanulok sokat, hogyan lehet talán jól csinálni.

Ha van kedves családi sztorija, örömmel vesszük…

- Amióta a kislányom a pocakomban volt, és aztán amióta megszületett, nekem minden pillanat egy óriási „kedves sztori”, nehéz lenne kiragadni egyet. De talán annál nincs csodálatosabb, mint mikor Babika minden reggel rám nevet. Ez az első dolga, amit megtesz, miután rám nézett. Most is megkönnyeztem, még azt is, hogy rágondoltam.
Ja! És mikor kiabál, hogy „mamamamama…” hát….szóval…










Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja