SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babysitter kerestetik

Kandikó Éva [cikkei] - 2010-03-05
Amikor gyermekünk születése után először ébred fel bennünk a vágy, hogy elmenjünk vacsorázni életünk párjával kettesben, vagy jó lenne eljutni színházba, felmerül a kérdés: kire bízzuk a kicsit?
Babysitter kerestetik

Ha túljutottál az első sokkon, hogy másra kell bíznod szemed fényét akárcsak kis időre is, nem árt alaposan elgondolkozni, milyen is legyen az a bébiszitter, akit beengedsz a lakásodba és rábízod legféltettebb kincsedet. Mert tegyük fel, hogy nincs kéznél nagymama vagy más rokon, aki vigyázhatna a gyerekre, ezért bébiszitter szolgáltatását kell igénybe venned. Nos, ez nem tragédia, de kiválasztása mindenképpen körültekintést igénylő feladat. Akár ismerősök, barátok ajánlják a bébicsőszt, akár közvetítő iroda szolgáltatását veszed igénybe, tudnod kell, mit vársz el tőle, és ezt világosan megfogalmazva a tudtára is kell adnod.

  1. Kérj referenciát! Hívd fel telefonon a megadott referenseket, kérdezd ki őket alaposan a jelöltről.  Kérdezd meg, mit tartottak a legpozitívabbnak, illetve a legnegatívabbnak benne?
  2. Tudakold meg, hogy a közvetítő cég milyen képzésben részesíti az általa kiközvetített bébiszittereket! Magára adó cég tréningeket szervez a jelentkezőknek, ahol nemcsak arra készíti fel őket, hogyan kell reagálni vészhelyzetekre, de áttekintést ad számukra a gyermekek fejlődéséről, táplálásáról, gondozásáról, segítséget nyújt  a szülők és a bébiszitter közötti jó kapcsolat kiépítéséhez.
  3. Mindenképpen találkozz személyesen a kiválasztott bébiszitterrel, mielőtt először rábíznád kicsinyedet. Legjobb, ha erre a találkozóra otthon kerül sor, lehetőséget adva arra is, hogy megismerkedjen a gyermekkel.
  4. Figyeld meg, milyen reakciókat vált ki gyermekedből a kiválasztott személy. Semmiképp ne erőltesd a dolgot, ha azt látod, nincsenek összhangban, abból a későbbiekben semmi jó nem fog kisülni.
  5. Beszéld meg előre, mennyi az az összeg, amit óradíjként szánni tudsz a gyerekvigyázásra, van-e esetleg plusz szolgáltatás (vacsora, taxiköltség, hazaszállítás), amit nyújtani tudsz.

  6. Szögezd le  pontosan, mi az, amit elvársz a bébiszittertől, állapodjatok meg abban, milyen tevékenységek tartoznak a megállapodás körébe.  Ha nem beszélitek meg előre, nincs alapod azon morgolódni, hogy még az esti vacsora edényeit se öblögette el.
  7. Nagyon világosan add tudtára a bébiszitternek, hogy a te kívánságod az egyedüli, aminek eleget kell tennie. Ha arra kéred, ne adjon édességet a gyereknek este, az kőbe vésett szentírás, amit nem hághat át. Ha kitűzöd a lefekvés időpontját, azt mindenképpen tartsa be.
  8. Lehetőség szerint hosszan beszélgess vele, figyeld, milyen kérdéseket tesz fel a kicsivel kapcsolatban, mi érdekli, meséltesd előző tapasztalatairól, és te is próbáld minél jobban megismertetni vele a családot.
  9. Ha van rá lehetőség, csináljatok egy próba napot, amikor kiderülhet, illik-e a hölgy a családba, boldogul-e a gyerekkel, kijön-e a szülőkkel.
  10. Ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy abban, hogy jól fog bánni a gyerekkel, inkább keress mást!

Meséljetek Ti is tapasztalataitokról, mire kell figyelni babysitter-választáskor, milyen történetek estek meg veletek?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja