SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy reggel, ami a szülőkről szól - Éljen a Budapest brunch!

Családinet [cikkei] - 2022-07-30
 [X]

A szuper családi programok közepette néha időt kell szakítanunk arra is, hogy minőségi időt töltsünk együtt a párunkkal kettesben. Erre tökéletes alkalom egy közös brunch. Amíg a gyerekek oviban, suliban, a barátoknál vagy a nagyszülőknél töltik a délelőttöt, addig kényelmesen elidőzhetünk a jobbnál jobb budapesti reggelizőhelyek egyikén, hogy egy kiadós villásreggeli fölött vitassuk meg: mi újság velünk mostanában.
Egy reggel, ami a szülőkről szól - Éljen a Budapest brunch!

A tökéletes randi: brunch!

Ha sikerül ellopnunk magunknak egy délelőttöt egy jó brunch kedvéért, garantáltan romantikus élményben lesz részünk. Az ebédidőbe nyúló, gyakran két étkezésnek is beillő, hosszúra nyújtott reggeli nem véletlenül oly sokak kedvence: ilyenkor végre azt érezhetjük, hogy nincs semmi más dolgunk, mint habzsolni az életet.

A tökéletes brunch randi rögvest azután kezdődik, hogy reggel lepasszoltuk a gyerkőcöket, és leghamarabb az ebédidő környékén ér véget. Érdemes olyan helyet választani hozzá, ahol biztosan van egy olyan napsütötte terasz vagy egy csendes sarok, ahol komfortosan tudunk eltölteni akár több órát is.

Irány bruncholni! De hova üljünk be?

A reggeliző helyek Budapest utcáit ma már szinte ellepik – rengeteg étterem tematizálja magát a brunch köré, míg más vendéglátóhelyek a nyitvatartás délelőtti szakaszában kínálnak reggeli fogásokat. Bár választékból nincs hiány, a minőség nem magától értetődő. Azt, hogy melyek a legjobb brunch helyek Budapest vonzáskörében, legegyszerűbben a Brunch Budapest adatbázisából lehet megtudni.

Ennek az oldalnak a célja, hogy összeszedje azokat az éttermeket, ahol jó minőségű reggelit fogyaszthatunk. A Budapest Brunch helyek között szerepelnek kifejezetten a reggeliző és kávézó kategóriába eső egységek, de pékségek és olyan éttermek is, ahol a reggelin kívül más fajta ételeket is kipróbálhatunk.

Ezeket ne hagyd ki, ha brunch randira mész!

Persze egy brunch randi elsősorban rólatok szól, de azért érdemes egy kis időre az ételt is fókuszba helyezni. A szokásos otthoni ízek helyett most a kényeztetés a legfontosabb. Ehhez csak az kell, hogy eldöntsétek, milyen stílusú helyre ülnétek be szívesen. A tradicionálistól az egészséges konyháig minden megtalálható már a piacon, így bőven van miből választani.

villásreggeli (brunch)

Az angolszász területről származó brunch középpontjában hagyományosan a tojásos ételek szerepelnek, de a kolbász, a bacon és az édességek is visszatérő elemei ezeknek a reggeliknek. A klasszikus angol reggeli, az amerikai palacsinta, az avocado toast, a croque madame, az egg benedict és a töltött bundáskenyér mind olyan ételek, amik nélkül el sem tudnánk képzelni egy jó brunchot.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja