SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sólyom László a Sándor Palotában fogadta a JOBB VELÜNK A VILÁG! jótékonysági rendezvény szervezőit

Családinet [cikkei] - 2009-08-29
A napokban a Sándor Palotába látogattak a JOBB VELÜNK A VILÁG! 2009 jótékonysági rendezvény szervezői. A tavalyi hasonló esemény kezdeményezőihez, a sérült emberekhez idén csatlakoztak az erdélyi árva gyerekek és a magyarországi cigányság képviselői is, hiszen "mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen..."
Sólyom László a Sándor Palotában fogadta a JOBB VELÜNK A VILÁG! jótékonysági rendezvény szervezőit

A szervezők azért mentek a Sándor Palotába, hogy a 2009. október 18-án a Papp László Sportarénában megvalósuló eseményre személyesen is meghívják az elnököt. Az esemény fővédnökei: Sólyom László és felesége Erzsébet asszony, a védnökök pedig Göncz Árpád és Zsuzsa asszony, illetve Mádl Ferenc és Dalma asszony. Idén a rendezvény bevételével magyarországi hátrányos helyzetű gyerekeket támogatnak.
A találkozást óriási izgalom előzte meg, hiszen a küldöttek még soha nem jártak az Elnöki Hivatalban és egészen idáig abban a hitben éltek, hogy valószínű már nem is fognak. Ezen a napon viszont segítőkészségüknek és lelkesedésüknek köszönhetően egy álmuk vált valóra. Személyesen találkozhattak a Köztársasági elnökkel.

Az elmúlt évben a világon egyedülálló, új kezdeményezést indított el az értelmi sérültekből álló Nemadomfel Együttes, melynek tagjai azért fogtak össze, hogy rászoruló ép társaiknak segítsenek. Tavaly, 2008-ban egy rendhagyó, "paradigmaváltó" programot szerveztek sérült emberek a Papp László Sportarénában, sok más szervezettel összefogva. A rendezvény különlegessége az volt, hogy a koncert bevételével árván maradt ép társaikat támogatták.
(A Nemadomfel Együttest értelmileg akadályozott előadók hozták létre 2004-ben azért, hogy saját erejüket és tehetségüket latba vetve küzdjenek az előítéletek leépítéséért, a társadalmi empátia növeléséért. Első lemezük 2005-ben, második 2007-ben jelent meg az EMI gondozásában. Azóta a zenekar életéről Álomturné címmel többszörös díjnyertes film is készült. Az Együttes tagjai pedig 2006 decemberében - az esélyegyenlőségért végzett munkájukért - miniszteri kitüntetést kaptak.)

Az esemény kulcsüzeneteként fogalmazták akkor meg, hogy "Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy valaki másnak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell tekinteni a világ és mások felé!" A kitartó, heteken, hónapokon át tartó munka meghozta gyümölcsét. A hatalmas sikerű koncerten
11 és fél millió forintot sikerült összegyűjteni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak, amelyből Csíksomlyón hoztak létre egy új otthont.
A Papp László Sportarénában több mint 8000 néző gazdagodott nemcsak zenei, de spirituális élményekkel is. A sérült fiatalok Rúzsa Magdival, Révész Sándorral, Presser Gáborral, Kikivel, Várkonyi Attilával és még sok más neves előadóművésszel állhattak egy színpadon és énekelték együtt: "Soha nem adjuk fel!"
A kezdeményezés olyannyira sikeres volt, hogy a kijelentést később tettek is követték. A sérült fiatalok nem adták fel és eldöntötték, hogy idén az erdélyi árva gyerekekkel és a cigányság képviselőivel közösen ismét megszervezik a JOBB VELÜNK A VILÁG! 2009 rendezvényt. A bevételből hátrányos helyzetű gyerekeken segítenek.


"A fogyatékkal élő lelkes fiatalok valóban csak ritkán tapasztalható kitartásának szemléletformáló szerepe is volt, hiszen széles körű társadalmi összefogásra ösztönözte a magyar lakosságot.
A cél az volt, hogy a hátrányos helyzetű emberek, fiatalok és gyerekek átéljék azt, hogy van képességük hatni a környezetükre, van lehetőségük változtatni, jobbá tenni a körülöttük lévő világot"
- nyilatkozta Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

"2009-ben is kitűzött célunk, hogy megvalósítsunk egy a tavalyihoz hasonló rendezvényt, amelynek bevételéből egy a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő programotindítanánk el. A Köztársasági Elnök elvi támogatása azt jelenti számunkra, hogy minden jószándékú, a szűkebb és tágabb környezetéért felelősséget érző emberre szüksége van társadalmunknak..." - nyilatkozta Papp Szabolcs a rendezvény (kerekesszékes) szóvivője.

Hazánkban megközelítőleg 600 000 fogyatékkal élő ember él. A fogyatékkal születő kisbabák fogyatékosságtípus szerinti megoszlása az eddigi tapasztalatok szerint különbözik egymástól, ugyanis a fiúk körében magasabb az értelmi fogyatékosok, alsó, felső végtag hiányából adódó fogyatékosságúak és az egyéb testi fogyatékosok aránya. A mozgássérültek és a gyengén látók hányada viszont a kislányoknál jellemzőbb.

A fogyatékkal élő fiatalok szempontjából a társadalmi elfogadásnak, figyelemnek óriási szerepe van. Többnyire úgy nőnek fel, hogy nem tekintik őket egyenrangú partnernek és nem remélnek tőlük semmit. Pedig megfelelő fejlesztéssel ezek a gyermekek ép társaikhoz hasonló életet tudnak élni, az önállóság sokkal nagyobb szintjét lehetnek képesek elérni, felnőttként munkát vállalhatnak, be tudnak illeszkedni a társadalomba.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja