SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szépségápolás - végre otthon

Németh Ági [cikkei] - 2004-03-28
Készítsünk otthon arcpakolásokat, száraz, normál, és zsíros bőrre.
Itt van a tavasz most már hivatalosan is, de még egy kicsit várat magára, és enged a télnek. A hosszú tél miatt elég fáradtak, fásultak vagyunk. Egyre nagyobb az igényünk zöldre, ki a szabadba, a friss levegőre. Nem csak a szervezetünk van így, hanem az arcunk is. Szeretne felüdülni a tél szürkeségéből.
Szépségápolás - végre otthon

A legnagyobb légzőszervünk a bőrünk, ezért fontos, hogy mindig tisztán tartsuk. Sajnos nem mindig jut időnk, hogy a kozmetikushoz rohanjuk, de se baj, mert vannak jól bevált receptek arra, hogy otthon is tudjunk szépülni, és még közben, pihenjünk is.

Fordítsunk mindenképpen néhány percet magunkra, ennyit megérdemlünk!

 

Néhány recept, amit gyorsan el tudunk otthon készíteni magunk is.

 

Normál bőrre pakolás.

 

Banán pakolás: ½ dl tejszín,  kis darab banán.

A banánt jól összetörjük, és féldeci tejszínnel összekeverjük /lehet turmixolni/

A kapott krémes pépet, vatta pamaccsal fel visszük az arcunkra, és 20 percig hagyjuk rajta. Langyos vízzel lemossuk. Az eredmény nem marad el. Rózsás, üde arc néz vissza ránk a tükörből, nem látszik a fáradság, a ráncok is visszahúzódnak. /nekem bevált/

 

Zsíros bőrre pakolás.

 

Kamillás, citromfüves pakolás: egy pohár joghurt, 1-1 dl kamilla és citromfű tea, vagy párcsepp olaj belőlük és két kanál semleges hintőpor. Az egészet összekeverjük, és vatta pamaccsal felkenjük az arcunkra, 10 percig  rajta hagyjuk, majd langyos vízzel mossuk le.        

                         

 

Pattanásos bőrpakolás:

 

Kakukkfüves pakolás: egy pohár joghurt, kakukkfű olaj vagy tea /1dl/, citromlé, 1/2csomag élesztő, burgonyakeményítő /reszelt burgonya leve/ 2 kanállal.  A hozzávalókat összekeverjük, és vatta pamaccsal felvisszük az arcunk pattanásos részére. 20 percig hagyjuk rajta. Langyos vizes vattával lemossuk. /ha híg lenne,  tehetünk hozzá hintőport /

       

Száraz bőrre pakolás.

 

Mandulapakolás: egy pohár joghurt, egy evőkanál mandula /darálva/ 2 evőkanál méz, 2 evőkanál búzacsíra olaj. Összekeverjük a hozzávalókat, és az arcunkra felvisszük a pakolást. 15-20 percig hagyjuk rajta.  Langyos vízzel mossuk le.  

 

Ezeket a pakolásokat könnyen el tudjuk készíteni, és mellette „pihenni „is tudunk. Érdemes kipróbálni őket. Nem köt a kozmetikushoz, és amikor úgy érezzük, hogy a szépségünket, nem árt még szebbé varázsolni, egy-két perc alatt meg vagyunk a pakolás elkészítésével. Ha nincs még ennyi idő se magunkra, és még is kellene egy gyors segítség, alkalmazzuk a következőt. Citrom biztos van otthon, és Nivea krém is. Az arcunkat jól masírozzuk be a Niveával. Pár percig hagyjuk fent a krémet, majd citrommal jól dörzsöljük le. A citrom tele van C vitaminnal és kedvezően hat a bőrünkre. Meg látjuk, milyen szépen kitisztulnak a pólusok. Szép tiszta lesz a bőrünk. Langyos vízzel öblítsük le.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
A szerkesztő ajánlja