SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Mezei Csongor Andrea [cikkei] - 2024-02-06
Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Az aláírással és orvosi pecséttel ellátott közlemény formájára nézve hivatalos, de tartalmát tekintve akár segélykérésnek is tűnhet.

Nem lehet könnyű az orvos számára naponta szembenézni azzal, hogy a műtéti várólisták veszélyesen hosszúra nyúlnak, vagy a szülőket a drága magánegészségügyi ellátás felé kell tolni, holott a magyar orvosok képzettsége és tudása is magas színvonalú – csak nehéz, és egyre nehezebb hozzájuk jutni.

Ha a szakorvosnak nincs élő kapcsolata a kórházzal, akkor a műtétek elérhetősége bonyolulttá válik és a betegek bizalma is sérülhet.

Kürti doktor visszafogott kijelentő mondatokban tájékoztat arról, hogy 210 kis páciense vár még műtétre, és ez a létszám kitölti a nyugdíjig hátralévő hat hónapját, tehát az új betegeket már csak vizsgálni és továbbirányítani tudja. Az orvos arra kéri az olvasóit, hogy minél szélesebb körben osszák meg az információt, hogy a szülők ennek tudatában válasszák meg a stratégiájukat a gyermekeiket ért baleset, sérülés esetén. Kérésének mi is eleget teszünk.
 


 

Dr. Kürti László gyermeksebész főorvos több elismerésben és díjban részesült 1982 óta tartó orvosi munkája során. Gyermeksebészeti szakvizsgája megszerzése után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Kórházban kezdte el a hivatását gyakorolni, ma a gyermeksebészeti osztály vezetője. Kórházi munkája mellett a törökszentmiklósi rendelőben is fogadja a szakrendelésre jelentkező betegeket. Több jótékonysági program szervezője is volt, és híres arról, hogy meg tudja szerezni a kisgyerekek bizalmát a félelmetesnek tűnő vizsgálatok során.

Kürti doktor az egynapos sebészeti eljárás kidolgozásában és bevezetésében is fontos szerepet játszott. Nyugdíjba vonulása óriási veszteség a térség gyermekeinek számára – óriási és jelen pillanatban pótolhatatlannak tűnő veszteség.

Egyre több kórház jelenti be a napokban, hogy ideiglenesen vagy véglegesen leáll egy ellátás egy-egy intézményben, hogy adott szolgáltatásokra nem tudnak beteget fogadni. Harminc fölött van azoknak a kórházaknak a száma, akik bizonyos betegek ellátására már nem tudják a feltételeket biztosítani. Ma már egyetlen orvos kiesése is lehet az a szeg, ami miatt elveszítjük az egészségügyért vívott háborút.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja