SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kínzó száraz köhögés

Családinet [cikkei] - 2016-02-22
 [X]

Az őszi-téli időszakban a háziorvosi rendelőkben a betegek mintegy 50%-a panaszkodik köhögésre.
A kínzó száraz köhögés

De mi is a köhögés valójában?

Egy bonyolult védekező reflex, mely megtisztítja a légutakat az idegen anyagoktól, és a felgyülemlett, feleslegesen termelt váladéktól. Erőltetett kilégzés, mely során a légutakban megnövekedett nyomás hatására nagy erővel, akár 200-300 km/órás sebességgel áramlik ki a levegő, magával sodorva a légutakat izgató anyagokat.
A köhögés ugyan „csak” tünet, de az alapbetegség kezelése mellett fontos, hogy kezeljük, megszüntessük, hiszen zavarja életminőségünket, rossz közérzetet, akár fájdalmat is eredményezhet. Mindenképp odafigyelést igényel, hiszen komolyabb betegség előjele is lehet, előfordulhat, hogy akár hörgőgyulladás, tüdőgyulladás, asztma, allergia is állhat a hátterében. Makacs, elhúzódó köhögéssel minden esetben forduljunk orvoshoz!
 

Mi okozza a száraz köhögést?

A száraz köhögés ritkábban fordul elő, mint az influenzás, megfázásos megbetegedések „klasszikus” velejárója, a hurutos köhögés, de gyakran hosszan elhúzódik, csillapítása nehéz, és nagyon kellemetlen a beteg számára. Viszkethet, kaparhat a torkunk, lehet akár ugatásszerű is a köhögés, de sok esetben a levegővételt is nehezíti, fullasztó.  Akkor köhögünk szárazon, váladék felköhögése nélkül, amikor a légutak gyulladtak. Ezt leggyakrabban vírusfertőzés okozza, de akár egy lezajlott felső légúti hurut, vagy egy füstös helyen eltöltött este is eredményezheti a légutak gyulladását, irritációját, ami szintén improduktív köhögést eredményez. Ha 2-3 hétnél tovább tart a tünet, feltétlenül ki kell vizsgáltatni!

A száraz, ingerlő köhögés enyhítése hagyományos terápiával nehéz feladat, főleg kisgyermekek esetében, mivel a bevált hatóanyagok közül számos olyan létezik, mely egyáltalán nem adható csecsemőknek, és gyermekeknek is csak bizonyos kor felett ajánlható (pl. pentoxyverin, oxeladin, levodropropizin, kodein, dextrometorfán). A köhögést mindig az alapbetegséggel együtt kell kezelni. A gyógyszerválasztás a mellékhatások figyelembevételével, mérlegelésével történik, valamint függ a beteg életkorától és az alapbetegségre adott gyógyszertől is.
 

A természet erejével

A Drosetux® szirup kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmazó homeopátiás gyógyszer. A tünetek széles skáláját fedi le, melyek a terápiás tapasztalatok alapján beváltak a száraz, ingerlő köhögés kezelésében. Hatékony megoldást nyújthat a száraz köhögés leggyakoribb fajtáira. 10-féle hatóanyaga csillapítja a görcsös, fullasztó köhögést, mely leggyakrabban lefekvéskor és éjszaka erősödik fel; a légcső és gége szárazságára, fájdalmára is enyhítést nyújt; csökkenti a nyálkahártya irritációját. Csillapítja a köhögőrohamokat, mely a száraz köhögés nagyon gyakori velejárója. A főként gyermekeknél jellemző „ugató” köhögés enyhítésében is segíthet. Biztonságosan alkalmazható, nem tartalmaz parabént, alkoholt, mesterséges színezéket vagy aromákat, nem okoz hozzászokást, emésztési panaszokat. Nem tartalmaz kodeint, dextrometorfánt, vagy egyéb, központi idegrendszerre ható szert. Nincs ismert mellékhatása, igazi „családi gyógyszer”, gyermekeknek, felnőtteknek, és időseknek is adható. A szirup formának és az édeskés íznek köszönhetően kisgyermekek is könnyen elfogadják. Korhatármegkötés nélkül, csecsemőknek is biztonságosan adható, akár 0 hónapos kortól.

www.kohoges.info.hu

Vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A szerkesztő ajánlja