SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az arcápolásról

Singola Edit [cikkei] - 2008-08-19
Ahogyan a bőr és a haj, úgy az arc is tükrözi, mi zajlik bennünk. Nemcsak az arc mimikájából kapunk visszajelzést egy emberről, hanem az arcbőr változásaiból, reagálásából és persze az ápoltságából.
Az arcápolásról
Ha valaki izgul, akkor kipirul, ha beteg, sápadt, beesett az arca, ha keveset aludt, karikás a szeme, ha folyadék és vitaminhiánya van, száraz a bőre és az ajka, de az életerő ugyancsak sugárzik az arcról, fülig ér a szája. Az első, amit egy emberből megfigyelünk az arca, tehát mindenképp előnyös, ha megfelelő ápolást kap.

Az arcon lenyomatot hagy az idő, az életmód (a dohányzás, a nem alvás, a stressz, a helytelen táplálkozás, a sok tea, kávé, alkohol), 25 éves kor körül pedig a bőr elkezd öregedni, ezeket a befolyásokat különféle módszerekkel ki lehet egyenlíteni, például öregedésgátló krémekkel, esetleg műtéti beavatkozásokkal, de sok természetes és egyszerű megoldás áll rendelkezésünkre.

Az arc tisztántartása nem elhanyagolható momentum, mert a rárakódó szennyeződéseket, a smink maradványait megfelelően el kell takarítani, hogy az arcbőr fellélegezhessen, majd pótolni kell a szükséges nedvességet és tápanyagot a bőr számára, hogy simává és rugalmassá válhasson, időnként pedig az elhalt sejteket is le kell hámlasztani, valamint maszkokkal méregteleníteni. Tehát az ápoláshoz hozzátartozik a lemosás, a hámlasztás, a tonizálás, a pakolás és a hidratálás. Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő szerekkel végezzük mindezt.

Mi jellemzi az egyes bőrtípusokat?

A normál bőr sima, puha, nem hámlik, nem szárad ki és nem zsírosodik. A száraz bőr finom, de hámlik és ráncosodásra hajlamos. A zsíros bőr fénylő, hajlamos a pattanásosodásra és mitesszerképződésre. Az érzékeny bőr finom és áttetsző, ugyancsak hajlamos a ráncosodásra. A vegyes bőrtípus az áll, az orr és a homlok sávjában zsírosabb, mint a többi részen.

Hogyan ápoljuk az egyes bőrtípusokat?


Normál bőr esetén a napi arclemosáson kívül hidratáló alkalmazása és heti egyszeri arcpakolás javasolt. Jótékony a banánpakolás: összetört banánhoz egy kis mézet keverünk.
Száraz bőrre ne használjunk szappant, hanem arclemosó tejet. Mindennap éjszakai krémmel és hetente egy - két alkalommal hidratáló pakolással kényeztessük a bőrt. Erre a típusra kedvező két evőkanál mandulaolaj és négy csepp rózsa illóolaj keveréke.
Zsíros bőrre zsiradékmentes hidratálót használjunk. Hetente radírozzuk le a bőrt, valamint mélytisztító használata is ajánlott.
Érzékeny bőrre csak alkohol- és illatanyagmentes termékeket alkalmazzunk. Kerülni kell az arcpakolást és a bőrradírt. Citromos pakolás könnyedén elkészíthető: eldörzsölünk egy citromszeletet az arcbőrön, majd leöblítjük.
Vegyes bőrtípusra könnyű lemosókat és nem zsírosító hidratálókat érdemes használni. Hetente jó a bőrradírozás, de leginkább a T-vonalra.

Arcpakolások ideális alkotóeleme lehet még a földieper, a sárgabarack, amely gazdag A- vitaminban, az uborka, ami összehúzza a kitágult pórusokat. Házi arcradírt készíthetünk egy kevés tej vagy joghurt, méz, citrom és cukor (ne olvasszuk fel) összeadásával. A tej hidratál, ránctalanít és tisztít, a méz antibakteriális hatású, javítja a vérkeringést, és puhítja bőrt. A felsorolt alkotórészeket bármilyen formában használhatjuk arcunkra, kreativitás kérdése, mit hogyan kenünk fel és keverünk össze.
Minden bőrtípusra ajánlott a tojásfehérje felvert habja. Arcfrissítőnek rakhatunk hideg vizes borogatást, nyugtató hatás elérésére pedig meleg vizes borogatást az arcra. Stimulálhatjuk a bőr vérkeringését és üdíthetjük arcunkat masszázzsal is: kenjünk a bőrre egy kis krémet vagy olajat, és a homloktól kiindulva simítsuk át párszor az arcot, majd kicsit csipkedjük meg, aztán körkörös mozdulatokkal masszírozzuk, egy kicsit paskoljuk meg, végül levezetésként ismét simítsuk át néhányszor.

A szép arc feltétele az ápoláson kívül a belső szépség kifelé sugározása. Ha pszichikai elégettségünk, nyugalmunk egyensúlyban van, és a negatív gondolatokat kiűzzük magunkból, a fizikai feszültséget feloldjuk, akkor arcunk is szépet és harmóniát fog sugározni.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja