SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Állatmenhely- amiről nem szeretünk beszélni

Kókai Kata [cikkei] - 2004-08-01
Legtöbben, ha egy reklámcsíkon szomorú kutyaarcot látunk, inkább rá sem kattintunk. Pedig sokat segíthetnénk, ha legalább egy kevés figyelmet szentelnénk ezekre a kedves állatokra, akik akaratukon kívül kénytelenek egy menhelyen élni. Mert megunta őket a gazdájuk. Vagy egyszerűen nem tudott felelősséget vállalni értük.
Állatmenhely- amiről nem szeretünk beszélni

Nemrég elkezdtem nézelődni az Interneten, hol is találhatnám meg álmaim macskáját. Tucatjával találtam olyan hirdetést, melyben több tízezer forintért kínálják a szebbnél szebb, nemesített fajtákat. De miért nem fogadunk inkább örökbe háziállatot?

 

Eszembe jutott egy reklámcsík, amit valamelyik állatbarát honlapon láttam. Egy szomorú, könnyező kutya volt rajta. Igen, egy kutya is képes sírni, és lehet ugyanolyan boldogtalan mint egy ember. Hiszen Ő is egy érző lény. És jobb is mint az emberek. Képes olyan őszintén szeretni, ahogyan mi, felnőttek már nem tudunk. És mégis tele vannak a menhelyek elárvult állatokkal, mert sokan felelőtlenül választják ki háziállataikat.

 

Persze amikor megvásárolunk egy kiskutyát, még mindenki nagyon szereti, és egy lakásban is kényelmesen elfér. De fél év múltán már kezd egyre szűkösebb lenni a számára elkülönített hely, már nem elég az alom, naponta többször is le kell vinni az udvarra. Persze a szőrét is kezdi elhagyni a lakás minden pontján, és amíg a gazdi távol van: unalmában megrágcsálja a bútorokat.

 

És ezt a gazdi előbb-utóbb megunja. Ha van benne némi tartás, akkor elviszi egy menhelyre, vagy megpróbál számára új gazdát találni.

De sokan még ennyit sem tesznek meg. Egyszerűen berakják az autóba a kutyát, elhajtanak valami távoli helyre, aztán kidobják az autóból…

 

Illatos út- a kutyák rémálma

 

Aki gyakran nézegeti az örökbe fogadható állatok listáját, az biztosan hallotta már: „Illatos útról mentettük ki”. De miért is ilyen szörnyű hely az Illatos út?

Mert a közhiedelemmel ellentétben nem menhely, csak egy átmeneti befogadó központ. Ide kerülnek a begyűjtött kóbor állatok, s a gazdák által leadott, megunt kedvencek.

 

Ha az ide került kutyusokért/cicákért 14 napon belül nem jelentkezik a gazdája, akkor bárkinek örökbe adhatják. De ami nagyobb baj; ha éppen nincs elég hely, akkor elaltatják a kutyákat.

 

Az állatok jelképes 1000 Ft-os összegért elvihetők (500 Ft tartási díj+500Ft féregtelenítési, oltási díj). Aki teheti, innen fogadjon örökbe állatot, mert ahogyan a reklám bannerük is hirdeti: „Itt 14 nap az élet”. Ugyan leginkább a kutyák okoznak nagy költségeket, s foglalnak több helyet, más állatok is örökbefogadásra várnak. Érdemes körülnézni a telepen!

 

Látogatási időpontok:

 

Hétfőtől szombatig: 10-14 h

Vasárnap és ünnepnapokon: 10-13 h

 

Elérhetőségek:

 

Cím:      1097 Budapest, Illatos út 23/A

Telefon: 1-280-6832

www.illatosut.hu

 

Támogassuk a menhelyeket!

 

Az állatmenhelyeket a legkülönbözőbb formában támogathatjuk. Rengeteg állatvédő segíti a menhelyek munkáját azzal, hogy igyekszik megtalálni az állatok számára a legmegfelelőbb gazdit. Sokan honlapokat hoznak létre, amellyel szintén az elárvult macskák és kutyák örökbefogadását segítik.

Az állatmenhelyek mindenféle segítséget szívesen vesznek, nemcsak azt, ha pénzbeli juttatással nyújtunk támogatást, de azt is, ha akár csak egyetlen állatot örökbe fogadunk, hiszen már ez is nagy költségcsökkentést eredményezhet.

 

Szívesen fogadják továbbá a legkülönbözőbb állateledeleket, pórázt, kennelt, vagy bármit, aminek hasznát vehetik a telepen.

 

A közhasznú szervezetek támogatására adományozott pénzösszegek mintegy 30 százaléka leírható az adóból!

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja