Ünnepi alkalmakkor és vasárnapi ebéd után is nagyszerű desszert lehet a számtalan módon és ízesítéssel elkészíthető torta.
Málnatorta
Hozzávalók:
ˇ 60 dkg málna
ˇ 1 evőkanál citromlé
ˇ 3 dkg porcukor
ˇ 1 db zöldcitrom
ˇ 25 dkg háztartási keksz (lehet kókuszos)
ˇ 7, 5 dkg RAMA margarin
ˇ 60 dkg tehéntúró
ˇ 1, 5 dl tejföl
ˇ 10 dkg cukor
ˇ 4 egész tojás
ˇ 1 evőkanál liszt
40 dkg málnát a citromlével, 2 evőkanál vízzel, a porcukorral felforralunk, majd 1 percig főzünk. Pürésítjük, majd 1 dl-re sűrűsítjük, közepes lángon főzve, majd lehűtjük. A zöldcitrom héját lereszeljük, majd elkeverjük a levével. A kekszet összetörjük, majd elkeverjük a megolvasztott margarinnal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és a kekszmorzsát elosztjuk benne. A túrót, tejfölt, tojásokat összemixeljük, majd hozzáadjuk a lisztet. A túrómassza kétharmadát elkeverjük a málnasűrítménnyel, és a formába öntjük. A maradék egyharmadot elkeverjük a citromlével, és rátesszük az előző rétegre. 160 fokon 15 percig sütjük, majd fél órán át 150 fokon. Hűtve tálaljuk.
Vörösboros torta
Hozzávalók:
ˇ 30 dkg margarin,
ˇ 30 dkg liszt,
ˇ 30 dkg kristálycukor,
ˇ 15 dkg csoki reszelék,
ˇ 6 darab tojás,
ˇ 1 csomag vaníliás cukor,
ˇ 1 csomag sütőpor,A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
ˇ 2,5 dl vörösbor és egy teáskanál fahéj
A megolvasztott margarint, a kristálycukrot, csoki reszeléket, tojást, fahéjat, és a vaníliás cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és habosra verjük. Tortaformában, közepes hőfokon egy óra alatt megsütjük. Tetejére vörösborban olvasztott cukorból készült szirupot öntünk.
Dobos torta
Hozzávalók:
A tésztához
ˇ 6 tojás
ˇ 120 g porcukor
ˇ 120 g liszt
ˇ 30 g vaj
ˇ a formához vaj és liszt
A krémhez
ˇ 6 tojás
ˇ 150 g porcukor
ˇ 100 g reszelt csokoládé ( vagy 200 g porcukor és 30 g kakaó)
ˇ 2 zacskó (20 g) vaníliás cukor
ˇ 200 g vaj vagy margarin
A mázhoz
ˇ 150 g kristálycukor
ˇ 1-2 csepp ecet
A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét, majd a langyos olvasztott vajat. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük és belesimítjuk a masszát, majd világosra sütjük. Ezt folytatjuk, amíg el nem fogy a massza, kb. 7 lap készül el belőle.
A tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, majd gőz fölött besűrítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. A krémmel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát.
A mázhoz elkeverjük az ecetet és a cukrot. Mivel hamar megdermed, gyorsan ráöntjük a torta tetejére. A szeletek helyét előre is bejelölhetjük késsel, így nem törik meg a teteje vágásnál.